30+1 online munka oldal, amelyen keresztül otthonról dolgozhatsz

Ha van szabad kapacitásod, vagy megérett benned az elhatározás, hogy szabadúszóként folytasd a karriered, nem is választhatnál jobb időpontot. Napról napra egyre több cég nyit a freelancerekkel való együttműködésre – Magyarországon is -, egyre több weboldal specializálódik arra, hogy összekösse a projekt alapú megbízásokra nyitott munkaadókat a megfelelő freelance szakemberekkel.

Több cikket is szenteltünk már a témának, írtunk a legnagyobb online munka oldalakról, az Upwork sikerek titkairól, ügyfélszerzésről és az Interjú rovatunkban folyamatosan bemutatjuk a legfrissebb hazai kezdeményezéseket is. Ezúttal egy hosszabb listát állítottunk össze, hogy utána már ne legyen más teendőd, minthogy feltöltsd a profilod és keresgélj az ügyfelek között, vagy akár egyenesen megkeressenek a megrendelők.

 1. Upwork: A legnagyobb és valószínűleg a legnépszerűbb online munka oldal. Sokszor írtunk már róla, itt találod az összes eddigi cikket.
 2. Guru: Ha egy kicsit tömöttnek érzed az Upwork-öt, akkor a Guru is egy nagyon jó választás, akár óradíjas, akár projekt alapú munkát keresel.
 3. Freelancer: A freelancer.com-on amellett, hogy különböző kreatív munkákat találhatsz, gyakran különböző design versenyeken is részt vehetsz értékes nyereményekért.
 4. WeWorkRemotely: Ennél a weboldalnál rengeteg különböző munkát találhattok, egy a közös mindegyikben, hogy nem szükséges elvégzésükhöz beülnöd egy irodába.
 5. Fiverr: Itt bármilyen szolgáltatásodat, vagy online termékedet listázhatod 5 dolláros kezdő áron. Ha a megfelelő niche-ben vagy, akkor nagy megtérülése lehet a munkádnak.
 6. OnSite: Ez egy szelektált freelancer bázissal rendelkező platform. Ahhoz, hogy felkerülj az oldalra, a korábbi munkáidból kell bemutatni párat, ezek után, jóváhagyást követően tudsz munkákra jelentkezni.
 7. Folyo: A magyarul viccesen hangzó folyo-n lényegében összekötnek egy freelancerrel, aki abban segít, hogy munkát találj magadnak.
 8. Mechanical Turk: Ez a platform az Amazon tulajdonát képezi. Fejlesztőket köt össze más fejlesztő csapatokkal, hogy így segíthessék egymás munkáját.
 9. The Muse: Ezen a platformon több, mint 80,000 munkát listáznak a világ minden tájáról, vannak közte érdekes, de részlegesen helyhez kötött munkák is.
 10. Topdigital Agency: Ezen a platformon digitális marketinggel foglalkozó ügynökségeket kötnek össze nagy megrendelőkkel. A platformnak van egy fix éves díja, aminek megfizetése után garantáltan kapunk 1 munkát.
 11. Indeed: Több munkát is találhatsz ezen a platformon, vannak közte helyhez kötött és freelancer munkák egyaránt.
 12. Freelanced: Egy szociális háló kifejezetten freelancereknek, ahol interakcióba léphetsz más freelencerekkel, valamint munkát is találhatsz.
 13. Skip the drive: Itt egy egyszerű filtereket használó rendszer segítségével találhatsz remote munkát magadnak.
 14. Virtual Vocations: Egyedi válogatott munkák több mint 2000 cégtől, naponta minimum 450 új állással frissül az oldal.
 15. Working Nomads: Különböző remote munkák, embereknek akik a világ bármely pontjáról szeretnének dolgozni.
 16. Remotive: Itt főleg sales és marketing munkák közül tudunk válogatni.
 17. Flexjobs: Nagy cégekhez bedolgozós melókat és válogatott profilokat találhattok ezen az oldalon.
 18. Peopleperhour: Eredetileg az angol piacra épült platform, de mára már rengeteg nemzetközi projektet lehet találni rajta.
 19. Crowdsite: A kreatívoknak és dizájnereknek készített platformon lényegében egy 150 karakteres leírás alapján tudsz jelentkezni munkákra, posztolós jelleggel.
 20. YunoJuno: Egy platform, ahol a munkaszerzés mellett nyomonkövetheted a kifizetéseidet és beállíthatod a neked megfelelő munkaórákat.
 21. JustAnswer: Itt szabadúszó szakértőként tudtok pénzért kérdéseket megválaszolni. Orvosoknak, jogászoknak és pénzügyi szakértőknek hasznos legfőképp az oldal.
 22. Krop: Építsd fel a portfóliódat és találj munkát egyaránt a Krop segítségével.
 23. CloudPeeps: Ez az oldal marketing és dizájn szakembereket köt össze potenciális ügyfelekkel.
 24. Aquent: Különböző nemzetközi marketing csapatokba ad lehetőséget bedolgozni.
 25. Damongo: Az első számú oldal mikro-munkák elvégzésére. Egyszerűbb munkák és feladatok, amikkel segítheted nemzetközi cégek ügymenetét.
 26. LinkedIn Profounder: A LinkedIn is belépett már a nemzetközi munkaközvetítő piacra, a szolgáltatás még nem teljes, de érdemes lesz szemmel tartani, hogy hova fejlődik.
 27. Toptal: Az egyik leginkább szűrt freelancer platform, bekerülni nagyon nehéz, viszont hatalmas ügyfelekkel és projektekkel találkozhatnak az ide tévedt freelancerek.
 28. Simply Hired: Munkák a világ minden tájáról, minden témakörben.
 29. Jooble: ez egy globális keresőmotor, kifejezetten álláshirdetésekre tervezve. Érdemes időnként megnézni mit dob ki freelance kategóriában.
 30. 99DESIGNS: Készíts grafikákat megrendelésre.
 31. LocalSolo + Commulo: A két cég egybeolvadását követően a cél egy minden freelancer számára kielégítő platform létrehozása. Kíváncsian várjuk hova halad ez az oldal.

>> Érdekel a szabadúszás, de nem ismersz senkit, akit megkérdezhetnél róla? Esetleg vannak freelancer ismerőseid, te túl sok a cukormáz a történetükön vagy épp ellenkezőleg, elég sötétnek láttatják ezt az életformát? Számtalan kérdésed van, de nincs aki megbízható, objektív válaszokat adna rá? Jelentkezz egy 90 perces konzultációra, ahol segítünk tisztábban látni.

Főállású szabadúszó, változatos ügyfélkörrel és számos izgalmas saját projekttel. Az Év szabadúszója díj nyertese 2018-ban. A FreelancerBlog szerkesztőségének oszlopos tagja, a Nomad Cruise állandó vendége, a MentorTribe egyik alapítója, 2019-ben pedig elindította kifejezetten szabadúszóknak szóló 3 hónapos mentorprogramját, a freelancerleszek.hu-t.