Inspirációs műhely Kecskeméten: Forrás Inspiratív Közösségi Iroda (FIKI)

0
870
Forrás Inspiratív Közösségi Iroda Kecskemét

A Forrás Inspiratív Közösségi Iroda (FIKI) hosszas tervezgetés után 2021 őszén nyitotta meg kapuit Kecskeméten. A helyiek és a más városból idelátogató freelancerek gyorsan felfedezték és birtokba vették a helyszínt. Kecskemét első coworking irodája a rugalmasan bérelhető munkaállomások mellett tárgyalóbérlést, rendezvénytér és tanácsadói (coaching) helyiség bérlést is kínál szabadúszóknak, vállalkozóknak és home office-ban dolgozó alkalmazottnak is, akik az otthon kényelme mellett időnként irodai környezetre, közösségre  vágynak.

Közösségi tér Kecskemét központjában

Kecskemét egy csendes kis utcájában, a Forrás utcában található a FIKI. A belváros pár perc kényelmes sétával megközelíthető, ennek ellenére könnyedén találni parkolóhelyet is.

A központ közelségének köszönhetően minden fontos dolgot megtalálni a környéken (éttermek, kávézók, pékség, élelmiszerbolt jól megközelíthető távolságban). Persze az étkezés helyben is megoldható, hiszen a FIKI konyhájában van lehetőség ételmelegítésre, tea és kávé készítésére. 

A korábban könyvelőirodaként működő épület a tulajdonos gondos kezei alatt lépésről lépésre virágzott ki, és nyerte el mostani praktikus, barátságos formáját.  

Az alapítóról

A FIKI a nyitás után hamar megtelt élettel, ez részben az alapító személyének is köszönhető, hiszen Czinkóczi-Dori Szilvia – vagy ahogyan a legtöbben hívják és ismerik Sziszi  – aktív szereplője a város közösségi életének.

Czinkóczi-Dori Szilvia, a FIKI alapítója.

Beszélgetésünk során Sziszi nosztalgiázva idézte fel, hogyan ütött szöget a fejében a gondolat, hogy egy nap saját közösségi irodát nyisson.

Jó pár évvel korábban, még alkalmazottként vett részt a munkahelye által szervezett szakmai workshopon, amit egy budapesti közösségi irodában tartottak. A különleges hangulatot árasztó innovatív közeg azonnal belopta magát Sziszi szívébe. Az évek teltek és múltak, a coworking vágya ott volt mindvégig a “kispolcon”. Amikor felcsillant a remény, hogy a régóta dédelgetett álom végre testet ölthet, Sziszi nem sokáig teketóriázott, a tettek mezejére lépett és 2021 őszén családi támogatással olyan coworking irodát nyitott Kecskeméten, ahol ő is szívesen dolgozna. 

Kompakt megoldások a FIKI-ben

A FIKI két terme rugalmasan, a bérlők, felhasználók igényei szerint alakítható. A bútorok elrendezésétől függően többféle funkciót töltenek be:

  1.  Közösségi iroda

Az emeleti terem fő célja, hogy helyet adjon a szabadúszóknak, hibrid formában dolgozó munkavállalóknak és kis létszámú munkacsoportoknak. Már-már szállóigévé vált bölcsesség, hogy annak az öt embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd. Nem lehet tehát véletlen, hogy az emeleten összesen 6 asztal bérelhető. 

A munkaállomások egyébként fixen 7:00 és 16:30 között elérhetőek. Egyedi igény esetén (szabad kapacitás függvényében) más időpontokban is rendelkezésre állnak.

  1. Kis létszámú csoportoknak helyet biztosító rendezvényterem

Tartottak már itt workshopot, termékbemutatót, meditációt, oktatást, de állásinterjút is. Ez utóbbinál külön előnyként emelték ki, hogy a FIKI-ben teljes a diszkréció. Ez fontos szempont lehet olyankor, amikor titkos a kiválasztási folyamat.

  1. Tanácsadó helyiség, Coaching szoba

A bizalmas beszélgetésekhez a földszinti tanácsadó helyiség a legideálisabb. Ha valaki egyeztetni szeretne a partnereivel, tanácsadást tartana vagy egyszerűen csak szeretne zavartalan környezetben konzultálni, akkor itt gond nélkül megteheti.

  1. Tárgyaló

Kis csoportos ötletelésekre, megbeszélésre vagy csapatépítésre akár 10 főig is kényelmesen használható. Szintén alkalmas állásinterjúk megtartásához, biztosítja a nyugodt, zavartalan környezetet és teljes diszkréciót is. Világos, barátságos helyiség, amely igazán passzol a kis létszámú találkozókhoz. 

A FIKI-ben  bérlési feltételek rugalmasak, az árak pedig kisvállalkozók számára is elérhetőek. Ráadásul a sztenderd szolgáltatások esetében a legfontosabb adatok megadását követően azonnal láthatóvá válik az árkalkuláció, így nincsenek rejtett költségek vagy apróbetűs rész. Speciálisabb igényeknél pedig egyedi árajánlat is kérhető az online felületen. Bővebb információért böngéssz a FIKI weboldalán elérhető szolgáltatások között! 

Több, mint iroda

A kecskeméti coworking iroda alapszolgáltatásain kívül székhelyszolgáltatás is elérhető. A zavartalan és biztonságos irodahasználatot pedig beléptetőrendszer segíti, ezzel is bérlőik kényelmét szolgálják.

A FIKI-ben rendszeres közösségépítő rendezvényeken is részt vehetsz. Volt már önismereti témájú pszichológiai workshop, stresszkezelő foglalkozássorozat, kiscsoportos üzleti fotózás, évtervező és Zero Waste előadás is. 

Az alapító, Sziszi, sok helyi megmozdulást támogat, szívesen működik együtt izgalmas kezdeményezésekkel. Háromgyerekes anyukaként szívén viseli a munkaerőpiacra visszatérő édesanyák sorsát, ami az iroda szellemiségében is megmutatkozik. Tartottak és terveznek is eseményt a témában, valamint az iroda kialakításában is igyekeznek szem előtt tartani a kisgyerekes anyukák igényeit. Nemrégiben a mosdóban egy pelenkázó is helyet kapott.

A FIKI további tervei

A már jól bevált receptek mellett, mint a rendezvények vagy a workshopok, más ötletek is lapulnak a FIKI alapítójának tarsolyában. A folyamatos fejlesztések mellett új szolgáltatások kialakítása is tervben van.

Már véghajrában vannak azok az előkészületek, amik megalapozzák, hogy a FIKI ne csak a helyszínt tudja biztosítani, de rendezvények teljes körű szervezésében és lebonyolításában is segítse a vállalkozókat. 

Egy másik támogatást nyújtó kezdeményezés a FIKI-ben való kiscsoportos mastermind csoportok indítása. (Sőt az első ilyen etap már le is zajlott).

A szolgáltatáspaletta tehát biztosan tovább fog színesedni a jövőben is. Figyeld a Forrás Inspiratív Közösségi Iroda Facebook-oldalát a friss információkért! Ha kedvet kaptál a látogatásra, csatlakozz az iroda következő nyílt napjának résztvevőihez! 

Ne maradj le a friss hírekről!

A friss cikkeket, a legizgibb freelancer eseményeket és egyéb hasznos érdekességeket havonta 1x elküldjük a hírlevél feliratkozóinknak egy tartalmas, bullshit mentes emailben. Ha szeretnéd te is megkapni ezt a levelet havi 1x, itt iratkozz fel.