Megnyitott a Katedra Coworking Veszprémben!

0
857

Közösségi iroda nyitott Veszprémben. A névegyezés az országos nyelviskola hálózattal nem véletlen, a coworking iroda a veszprémi Katedra Nyelviskola épületében, annak égisze alatt nyitotta meg kapuit. A működtetésében a Balaton környéki vállalkozói közösségét építő BENT Szakmai Közösség és Filep Szilvia márkaépítési és üzletfejlesztési szakember a Katedra partnere. 

A Katedra Coworking esszenciája az alapítóktól ered: több tíz éves vállalkozói tapasztalat, tanítás, nyitottság, alulról építkező helyi közösség, nemzetközi és hazai coworking tapasztalat. Az alap szolgáltatások mellett rendszeres események, üzleti reggelik, szakmai workshopok, művészeti kiállítások és beszélgetések is várják az érdeklődőket.

Profi iroda tárgyalókkal és változatos terekkel

A Katedra Coworkingben két teremben összesen 15 munkaállomás, óradíjas rendszerben bérelhető 8 fős tárgyaló és 16 fős workshop terem, 4 fős privát iroda, teakonyha és étkező került kialakításra. A közösségi iroda már félnapos (4 órás) jeggyel is igénybe vehető, de napijegy, 4/8 alkalmas vagy korlátlan havi bérlet is elérhető. A tárgyaló és workshop terem óradíjas rendszerben foglalható.

A különböző stílusú terek alkalmazkodnak a különféle igényekhez: van, aki szívesebben dolgozik nyüzsgősebb, kávézós hangulatú térben, esetleg kanapén van hintaszékben, van, aki a fókuszált munkavégzéshez csendes, letisztult környezetet keres. A Katedra Coworkingben mindkettőt megtalálni. 

A fókusz szobában a hatékony munkavégzésé a főszerep. Fotó: Szűcs Alexandra

A veszprémi közösségi iroda minden korosztály és szakma képviselői számára nyitva áll. A home office magánya vagy éppen a gyerekzsivaj elől menekülő alkalmazottak, szabadúszó szakemberek és vállalkozók is megtalálhatóak az alakuló közösségben. De nyáron a Balatont átmeneti lakóhelyül választó nyaralótulajdonosoknak is kiváló megoldást nyújt a hatékony munkavégzéshez.

Csak egy laptopot kell hoznia annak, aki itt szeretne dolgozni, a megbízható internet kapcsolat, a felszerelt iroda, a kényelmes asztalok és székek biztosítva vannak. Annak sem kell aggódnia, akinek napközben online megbeszélései vannak: a coworking saját különtermei mellett a nyelviskola tantermei is használhatóak Zoom / Teams / Skype hívások lebonyolítására. A megváltozott munkavégzési szokások miatt erre egyre nagyobb az igény.

Óradíjas rendszerben bérelhető 8 fős tárgyaló. Fotó: Szűcs Alexandra

A Veszprémbe látogató külföldiek számára már nem újdonság ez a műfaj, Nyugat-Európában és Amerikában évtizedes hagyománya van a coworkingnek. Így akik az Európa Kulturális Fővárosa cím miatt keresik fel a várost, már jellemzőn maguktól írják be a keresőbe, hogy “coworking Veszprem”, ha pár órára vagy napra profi irodai környezetben szeretnének dolgozni. 

Nyelvoktatás & coworking: végtelen szinergia

A nyelvoktatás jelentősen átalakult az elmúlt években, egyre nagyobb szerep jut az online oktatásnak. A Katedra nyelviskolában is egyre több nyelvóra zajlik online, így kevesebb teremre van szükség. A tulajdonosok így keresték a lehetőségeket az épület szabad tereinek hasznosítására, amelyre a közösségi iroda kialakítása egy jó alternatívának bizonyult. Coworking szakember és a Balaton környéki vállalkozókat összefogó BENT Szakmai Közösség bevonásával született meg végül a Katedra Coworking koncepciója.

A Katedra Coworking alapítói  (a képen balról jobbra: Nagyné Czuri Eszter, Filep Szilvia, Zimonyi Barbara és Véh Balázs). Fotó: Szűcs Alexandra

Az alapítók terveiben a színvonalas irodakialakítás mellett hangsúlyos szerepet kapott a közösségépítés, a veszprémi és környékbeli vállalkozók összekapcsolása, a kreatív szakma képviselőinek összekötése és változatos szakmai események szervezése. Júniusban péntekenként 9:00 – 10:00 között a veszprémi Feltöltő Ponttal együttműködésben zero waste (csomagolásmentes) brunch, azaz késői reggeli várja az irodába betérőket, szerdánként pedig nyílt napokon lehet kipróbálni a coworkinget. 

“A jó közösségi iroda egy város szakmai-szellemi bázisa is egyben, itt találkoznak a környékbeli vállalkozók, kreatívok, szabadúszó szakemberek, akik utána változatos együttműködések mentén kapcsolódnak egymással” – mondja Filep Szilvia, coworking szakember. 

Fotó: Szűcs Alexandra

A Katedra Coworking a környékbeli művész közösséget is szeretné bevonni a közösségi életbe, így minden hónapban más-más festőművész, fotóművész vagy keramikus munkái díszítik majd a falakat. A nyitást követő hónapban Nagy Veronika festőművész munkáiból inspirálódhatnak az itt dolgozók. A kiállított képek megvásárolhatóak eredeti vagy művészi nyomat formájában.

A falakat Nagy Veronika festményei díszítik. Fotó: Szűcs Alexandra

A Katedra Coworking egész évben, munkanapokon 8:00 – 17:00-ig nyitva tart (igény esetén 17:00 után is). A rendszeresen szervezett nyílt napokon az érdeklődők ingyenesen próbálhatják ki a közösségi irodát. 

Cím: 8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. Utca 18.
Weboldal: https://katedracoworking.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/katedracoworkingveszprem
Fotók: Szűcs Alexandra