Kik vagyunk?

Mi a FreelancerBlog?

A FreelancerBlog egy szakmai online magazin, tudásbázis, közösség. Nem aktualitásokra épül, hanem a freelancer életmóddal kapcsolatos információk hiteles, megbízható forrása. A márkanév mögött számos egyéb ötlet, kezdeményezés, komplex és sikeres együttműködés rejlik.

Teljeskörű marketingtámogatást nyújtottunk a Techysium nevű magyar freelance IT developer platformnak. Kollaboráltunk az irodabútorokra és optimális munkakörnyezetre specializálódott Kinnarps-al, szorosan együttműködünk több budapesti közösségi irodával. Segítettük az egyik legígéretesebb magyar freelancer-startup, a Briefly elindulását. Tartalmainkkal támogattuk a közép-európai affiliate marketing-hálózat, a Dognet, és a legátfogóbb hazai gig marketplace, a Qjob kommunikációját. Részt vettünk a Budapest Lab által készített, első átfogó hazai freelancer-kutatás kérdőíves szakaszának lebonyolításában. Együttműködünk a HVG Könyvekkel, kommunikációs partnerként támogatjuk az Impact Hub Budapest által szervezett hazai Social Impact Award eseménysorozatot.

2021 tavaszán kampányt szerveztünk #opencoachingweek néven, hogy a Covid alatt nehéz helyzetbe került szabadúszókat összekössük segítő szakemberekkel. 2021 őszén az #opencoworkingweek keretében 15 hazai közösségi iroda bevonásával biztosítottunk ingyenes coworking kipróbálási alkalmakat szabadúszóknak, támogatva ezzel a coworking irodák marketing erőfeszítéseit is.

Átfogó és sűrű kapcsolati hálóval rendelkezünk a teljes magyarországi freelancer-szcénában, beleértve a kapcsolódó kutatási programokat vezető intézeteket (Budapest Lab, Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete), az ország több városának számos coworking irodáját, és az olyan online freelancer-hálózatokat, mint a Briefly, a Techysium vagy a Zsolya.

A FreelancerBlog alapítói

Filep Szilvia

Marketing szakember, kedvenc területe a tartalommarketing. Nemzetközi nagyvállalatoknál edződött, majd első gyermeke születését követően, 2015 óta egy saját vállalkozás és a szabadúszó életforma köré szervezi projektjeit. A hazai freelancer ökoszisztéma építésében 2013 óta vállal aktív szerepet (a Freelancer Festival és a FreelancerBlog alapítója, a Freedom X Fest nemzetközi konferenciasorozat társalapítója). 2020 eleje óta egyre aktívabban vesz részt a közösségi irodai munkavégzés népszerűsítésében és izgalmas terek, koncepciók létrehozásában. A vászolyi PortusHome Coworking & Coliving marketingese és a budapesti Páholy közösségi lakásiroda koncepció megálmodója.

Majsai Richárd

Online marketing szakember, a Majsair Digital marketing ügynökség alapítója, ami teljeskörű digitális megoldásokkal segít vállalatokat, akik online értékesítik termékeiket, szolgáltatásukat. A freelancerekkel, digitális nomádokkal kapcsolatos témák, kezdeményezések központi alakja. A FreelancerBlog társalapítója, 2021 őszétől a FreelancerBlog alatt inkubált tagsági program és események szervezésével foglalkozó Freelancerek.hu vezetője. A Mentor Tribe című könyv és a Freelancer Leszek 3 hónapos mentorprogram megálmodója. Emellett startupos körökben is otthonosan mozog, a Founder Institute Hungary mentora és több startupban is vannak érdekeltségei.

Benedek Gergő

Freelance copywriter, blogger, ghostwriter, storyteller. A szabadúszást az önellátó kertészkedéssel ötvöző életformát teszteli a Börzsöny egyik völgyében.

Hogyan működik a FreelancerBlog, miből finanszírozzátok a tartalomgyártást és a kampányokat?

A kezdetek óta abban hiszünk, hogy hosszú távon csak a kiváló minőségű tartalmak hoznak eredményt, legyen szó bármilyen célról vagy üzleti modellről. Az elmúlt három évben ennek a stratégiának a mentén építettük a FreelancerBlogot, így mára a látogatóink zöme hirdetések nélkül érkezik az oldalra. Ennek a munkának a gyümölcsét élvezik a hirdető és együttműködő partnereink is. 

Nem jelentetünk meg ügyfelek által készített PR cikkeket, kizárólag a freelancerek számára releváns, inspiráló vagy gyakorlati tudást, útmutatót jelentő anyagokat publikálunk, melyeket mi készítünk el. Az ügyfeleink számára készített tartalmaink ezért inkább tekinthetőek tartalmi együttműködésnek, mintsem hirdetésnek vagy PR cikknek. Hosszú távú partnereket keresünk, akik számára fontos, értékes a freelancer célközönség és az elérésük érdekében hajlandóak minőségi tartalmat készíteni, készíttetni számukra. Ebben szívesen vagyunk partnerek, a médiajánlatunk itt érhető el.

A cikkeink legalább 800 karakter hosszú, tartalmas írások. Az egyes blogposztok olvasottsága folyamatosan épül, egy-egy anyagunk hónapok, vagy akár évek múlva is referenciaként szolgálva egy témában. Így nem véletlen, hogy bár aktívan használjuk a social média csatornákat is, az oldal látogatóinak több, mint 80%-a organikusan, a keresőből érkezik.

Célzott elérés, hatékony kommunikációs csatornák

A FreelancerBlog nemcsak egy online magazin. A hazai szabadúszók közösségét és ezzel együtt a munka jövőjét építjük. A márka mögött egy rendkívüli csapat áll, akik több tíz éves tapasztalattal rendelkeznek a márkaépítés, marketing és szövegírás területén.

FreelancerBlog.hu online magazin

2018 februárjában indult, mára az elsőszámú magyar nyelvű tartalomplatformmá vált a független szakemberek számára.

Tuesday Talks meetup

A freelancer meetup, minden hónap második keddjén. 2013 óta működik, a világjárvány egyes időszakaiban online tartjuk.

Freelancer Frekvencia podcast

2019 év vége óta folyamatosan az üzleti podcast-toplisták éllovasai között van.
Spotify Apple podcast

Social media csatornák

Aktívan használjuk a Facebook és Linkedin felületeit, egy-egy kiemelt tartalmat, eseményt így széles körben tudunk kommnikálni. Együttműködő partnereink pedig további értékes social media felületeket biztosítanak kampányaink számára.

FREELANCER FESTIVAL, BUDAPEST / FREELANCER PIKNIK, VÁSZOLY

2017 tavasza óta a szabadúszó életforma iránt érdeklődők legjobban várt éves eseménye. Legutóbb 2019 volt lehetőségünk megszervezni, 2020-ban elmaradt, 2021-ben azonban egy nyári eseménnyé formálódott és a vászolyi PortusHome-ben került megrendezésre, FREELANCER PIKNIK néven. 2022-ben várhatóan június 11-én lesz.

FREELANCER’S WEEK

A hazai freelancer ökoszisztéma egyhetes hibid konferenciája, ahol a szakma krémje adja át testreszabott, naprakész tudását.

Kapcsolat

Szívesen lennél az együttműködő partnerünk? Vendégszerzői lehetőség érdekel vagy szívesen előadnál valamelyik eseményünkön? Keress minket a hello[kukac]freelancerblog.hu email címen vagy a +36 20 312 7797-es telefonszámon vagy kattints a részletes médiajánlatunkra és kérj egyedi ajánlatot az együttműködésre!

Együttműködő partnereink