#orsiontour | Digitális nomád kalandok | 10.rész | Egy hét híján két hónap, ideje továbbállni

0
907
Orsiontour: digitális nomád kalandok India

Volt már olyan érzésed, hogy valamin nagyon, de nagyon szeretnél változtatni? Hogy olyan jó lenne mindent hátrahagyni és venni egy csak oda repjegyet, bárhová? Néhány hete fogtam magam, bedobozoltam az életem, bepakoltam a bőröndbe és vettem egy repülőjegyet Indiába, csak oda. Szia, Orsi vagyok, ha érdekel a történetem, tarts velem az utazásaimon!

10. rész

Egy hét híján két hónap. Ennyi időt töltöttem itt az ashramban és el sem hiszem, hogy lassan vége.

Ugyan még maradhatnék, de több okból is úgy döntöttem, ideje továbbállni. Egyrészt pár nap múlva jön 50 gyerek táborozni, ennek már csak a gondolata is elborzasztott. 😀

Másrészt a meleg is egyre durvább, szinte már tényleg csak a jóga órákra jövök ki a szoba hűs árnyékából. Harmadrészt bár irtó kényelmes volt itt az élet, és nehezen veszem rá magam, hogy kitegyem a lábam az őrült indiai kavalkádba, néha mégiscsak menni kell. Amióta a távozás mellett határoztam, szinte sorban alakulnak a következő napok programjai, meg se kellett erőltetni magam, mintha csak az Univerzum is így akarná. 

Pár nap múlva átrepülök Delhibe, ott beugrok egy lagziba, majd másnap tovább a Himalájához, ott pár nap trekking és még több jóga, ha Isten is úgy akarja.

Ez a két hónap gyorsan eltelt, de nem nyomtalanul. Elmondhatatlanul sokat kaptam, remélem, adtam is. A panchakarma óta volt itt pooja spirituális szertartás, kirándulás a közeli hegyekbe és vízeséshez, strandolás, Vishu hindu újév és sok-sok kedves, érdekes, izgalmas vagy épp nehéz, de hasznos találkozás. 

Mintha ezer könyvet olvasnál ki egyszerre

Ezek a találkozások talán nem szólnak egy életre, de mindenképpen arra tanítanak, hogy a mostban élj. Egy pillanat alatt kapcsolódsz idegenekhez, olyan nyitottsággal, amit otthon a hagyományos és megszokott környezetben ritkán tapasztalok meg, pedig én még ráadásul a barátkozósabb fajtából vagyok. Itt nem számít, meddig maradsz, honnan jöttél, és mi a foglalkozásod, sokkal inkább az, milyen csomagot cipelsz, miért jöttél ide és merre mész tovább. Rendkívül inspiráló számomra ez a sok egyéni történet, mintha ezer könyvet olvasnál ki egyszerre, hallgatok, figyelek, tanulok tőlük, elgondolkodtatnak, megsiratnak, megnevettetnek, mindezt úgy, hogy tegnap ismertem meg őket.

Ez az ashram a szívem egyik csücske, rendkívüli energiával bír, a rengeteg fa és exotikus növény, ami körbeveszi, különleges atmoszférát kölcsönöz. Az pedig, hogy ittléted alatt helyi hagyományokkal is megismerkedhetsz a különféle szertartások, rituálék, meghívott vendégelőadások során, maga az ajándék. A hab a tortán a sok indiai tanuló és jóga gyakorló, aki ide érkezik, és kiegyenlíti a nemzetközi vendégek által hozott energiákat. Hihetetlenül kedvesek és kíváncsiak, érdeklődőek és vendégszeretőek, nem tudok elég hálás lenni nekik a sok mosolyért, kérdésért és indiai kultúr leckéért.

Nagyon hehéz szívvel indulok el, de tudom, hogy ha rajtam múlik, visszajövök. Legkésőbb jövő év elején egy újabb Panchakarma kúrára. A dokinak mar szóltam. 

Trivandrum, mon amour

Nehéz egy indiai várost szeretni, de Trivandrum kedves számomra. Anno egy hónapot töltöttem itt, amikor jóga oktatói tanfolyamot toltam, és már akkor valamiért a szívembe férkőzött. Azóta már vagy ötször jártam itt, persze csak pár napokra, de valamiért olyan otthonos érzéssel mászkálok itt az utcákon.

Nem is volt kérdés, hogy mielőtt elrepülök Delhibe, itt töltök pár napot. Ettem megint dosát, ruhát néztem a lagzira (nem sok sikerrel), este pedig egy igazán luxi étteremben vacsoráztam, ami meseszép, kedvencem és azóta mindig visszatérek, amióta 2017-ben itt ünnepeltem a szülinapom. Indiai viszonylatban drága, mert általában 1200 forintból megkajálsz máshol, itt viszont leperkáltam tegnap 6000 forintot!!! Durva.

Holnap indulok Delhibe, szombaton esküvőre kaptam meghívást, már csak valami göncöt kell beszereznem, mert hát jóga ruhában mégsem mehetek. 

Ma még szaladok egy kört itt Trivandrumban, de már kinéztem egy boltot Delhiben, a reptér közelében, érzem, az lesz a befutó.

Tarts velem az utazáson, ezen a linken eléred a korábbi és a friss beszámolókat! Ha pedig te is kedvet kaptál egy indiai utazáshoz, csatlakozz a Panchakarma India 2024 zárt facebook csoporthoz! Álmodj egy nagyot és kezd a jövő évet úgy, mint még soha!