Top 5 kellemesen hűs, hazai közösségi iroda forró munkanapokra

0
56
Coworking nyáron

Ahogy beköszönt a nyár egyre kevésbé élvezet a home office (főleg, ha nincs otthon légkondi) és a kávézókban is akkora a nyüzsi, hogy a hatékony munkavégzésnek annyi. Ráadásul a legtöbben vágyunk a társaságra, szívesen ebédelünk barátokkal, ismerkedünk új arcokkal – nincs mit tenni, a nyár már csak ilyen. Ilyenkor nehezebb a munkára összpontosítani, de ezeket a tevékenységeket remekül lehet párosítani a kedvenc hazai közösségi irodákban, ahol légkondi és/vagy tágas teraszok biztosítják a kellemes munkakörülményeket.

Mi az a coworking avagy közösségi iroda?

A közösségi iroda egy olyan munkahely (értsd: munkára kialakított hely), ahol egymástól függetlenül dolgozhatnak szabadúszók, vállalkozók, helyfüggetlen alkalmazottak, utazók, digitális nomádok. Azaz bárki, akár Te is betérhetsz egy ilyen helyre dolgozni. Csak viszed a laptopod, keresel egy szimpatikus asztalt, rákapcsolódsz a szélsebes wifire (ez a coworkingben alapkövetelmény) és mehet a munka. A közösségi irodákban mindig van kávégép / coffee corner, de a legtöbb helyen teljesen felszerelt konyha is, ahol megismerkedhetsz másokkal anélkül, hogy munka közben zavarnátok egymást. Sok helyen szerveznek rendszeres networking eseményeket is: üzleti reggelik, közösségi ebédek, szakmai meetupok, közösségépítő programok (pl. közös főzés).

Azok választják ezt a lehetőséget, akiknek nincs saját irodájuk, de vagy nem szeretnek (magányos műfaj), vagy nem tudnak állandóan otthonról dolgozni (pl. hangos gyerekek). Vagy elutaztak és a szálláshelyen, nyaralóban nem jó a net, esetleg túl sokan vannak. Ezért szükségük van egy munkavégzésre alkalmas helyre, ahol hatékonyan végezhetik el a feladataikat. A coworking tulajdonképpen a kávézók alternatívája, csak itt kevesebb a zaj és nem kell óránként rendelni valamit. A napidíjért cserébe (ez jellemzően 4-5000 Ft körül van, de bérletes csomagokban kedvezőbb az ár) egész napra biztosítva van a zavartalan, színvonalas irodakörnyezet. A legtöbb helyen a napidíj korlátlan kávé és teafogyasztást is tartalmaz.

Világszerte nagyjából 20.000 ilyen coworking hely létezik (Statista.com), Magyarországon nagyjából 30, főként Budapesten, de vidéken is találunk izgalmas helyeket.

Íme a TOP 5 kedvenc coworking nyárra Budapesten és vidéken:

1. Szikra Coworking – 1072 Budapest, Klauzál utca 30. 

Modern közösségi iroda, tágas terekkel, kényelmes asztalokkal, légkondival a belváros szívében! A közelben számos étterem található, így akár barátokkal, akár frissen megismert coworkerekkel is könnyedén találtok helyet egy gyors, de finom ebédhez! Van bringatároló és zuhanyzó is, ha két keréken érkeznél. A kedvencünk a szóda és szörp automata, ahol napközben bármikor frissítőhöz juthatsz. 

A napijegy bruttó 5000 Ft, ami tartalmazza a teljes körű irodahasználatot és korlátlan tea és kávéfogyasztást. Ha nem egy teljes napra jönnél, csak néhány órára, az óra alapú csomagokkal erre is van lehetőség, valamint tárgyalófoglalás is elérhető, ha csapattal jönnél. Bővebb információ: https://szikracoworking.hu/ 

A Szikra Coworking közösségi tere. Ezen felül fix asztalos coworking tér, privát irodák, tárgyalók és konyha is található a 800 m2-es irodatérben.
Az épületen belül biztonságos kerékpártároló és zuhanyzó is van.

2. PortusHome Coworking & Coliving – 8245 Vászoly, András utca 42.

Ezt egyszer mindenképp látnod kell! A PortusHome az ország (de szerintem a kontinens) legkülönlegesebb coworkingje, Vászolyon, a Balaton-felvidéken. Gyönyörű, modern (légkondis) közösségi iroda egy 200 lelkes Balaton-felvidéki falucskában, erdőszélen, ropogósan friss levegővel, a zöld minden létező árnyalatával. A zaj abban az értelemben, ahogy valószínűleg te ismered, itt egyszerűen nem létezik. Maximum a szomszéd falu csacsija bőg fel néha. Hangulatos terasz, a kertben függőágyak, a Balaton 8 perc autóval…

A napijegy bruttó 3500 Ft, mely tartalmazza a teljes körű irodahasználatot, beleértve a Skype fülkéket, ahová el tudsz vonulni, ha fontos hívásod van. Ha hosszabb időre jönnél, a PortusHome Colivingben szállást is foglalhatsz!

Bővebb információ: https://portushome.co/ 

A vászolyi PortusHome csodás terasza.
A PortusHome közösségi irodája: 16 munkaállomás, 2 galéria, 2 Skype fülke, egy 6 és egy 16 fős tárgyaló + konyha.

3. Kubik Coworking – 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.

Szintén Budapest belváros, csak ezúttal a pezsgő-nyüzsgő Pozsonyi út mellett! A Kubikban családias hangulat, rengeteg természetes fény (és persze légkondi) vár, és időnként (tulajdonképpen elég gyakran) egy-két kutyus társaságát is élvezheted. Itt sem lesz gond, ha a közelben szeretnél együtt ebédelni valakivel, jobbnál jobb éttermek, kifőzdék, bisztrók és kávézók várnak. Ha pedig csak egy gyors kávéra van időd, a Kubik saját mini kávézójában is isteni kávét kaphatsz. 

A napijegy bruttó 5080 Ft (4000 Ft + áfa), mely tartalmazza az irodahasználatot és különféle extra kedvezményeket, szolgáltatásokat. Frissítő zuhany és öltöző is rendelkezésre áll biciklizés vagy egy kör futás után a Margitszigeten! Bővebb információ: https://kubikcoworking.hu/

A Kubik előtere, ahol recepció, kávézó, kanapé, fotelek és egy közös étkezőasztal is van. Napközben akár itt is dolgozhatsz.
A Kubik emeleti irodatere bérelhető asztalokkal.

4. OOOffice Nagymaros @ Piknik Manufaktúra – 2626 Nagymaros, Hunyadi sétány 2.

A legelső Out Of Office helyszín, a méltán népszerű nagymarosi Piknik Manufaktúra felső, teljesen fedett, védett, ugyanakkor panorámás teraszán kialakított közösségi iroda. Duna-part, friss levegő, panoráma, homokos strand a közvetlen közelben. A napijegy mellé limonádé és kávé jár, a bisztróban pedig finomat ebédelhetsz (vega opciókkal). 

A napijegy bruttó 3990 Ft, cserébe kapsz egy saját munkaállomást, szélsebes wifit, áramot, kávét, limonádét és inspiráló környezetet panorámával a Dunakanyarra! Budapestről autóval vagy a Nyugatiból vonattal is könnyen megközelíthető a nyári irodád.

Bővebb infó: https://ooocampus.com/

OOOffice, Nagymaros
OOOffice, Nagymaros

5. HUB55 – 1091 Budapest, Üllői út 55.

A HUB55 a 9. kerületben, a Corvin negyed szomszédságában található. Az irodaház földszintjén került kialakításra a közösségi iroda, ahol kényelmesen, kellemesen hűs hőmérsékleten tölthetsz el egy vagy több munkanapot. A legmenőbb tulajdonsága ennek a coworkingnek, hogy házon belül található kávézó és bár, az 55 Café & Bar, ahová úgy tudsz átsétálni a coworkingből (akár laptoppal a kézben), hogy egyetlen ajtót sem kell kinyitnod!

A napijegy bruttó 3810 Ft, mely tartalmazza az irodahasználatot és korlátlan kávéfogyasztást. Bővebb infó: https://hub55pass.hu/

A HUB55 coworking tere.
HUB55