Top 5 kellemesen hűs, hazai közösségi iroda forró munkanapokra: Budapest, Szeged, Balaton!

0
1172

Ahogy beköszönt a nyár egyre kevésbé élvezet a home office (főleg, ha nincs otthon légkondi) és a kávézókban is akkora a nyüzsi, hogy a hatékony munkavégzésnek annyi. Ráadásul a legtöbben vágyunk a társaságra, szívesen ebédelünk barátokkal, ismerkedünk új arcokkal – nincs mit tenni, a nyár már csak ilyen. Ilyenkor nehezebb a munkára összpontosítani, de ezeket a tevékenységeket remekül lehet párosítani a kedvenc hazai közösségi irodákban, ahol légkondi és/vagy tágas teraszok biztosítják a kellemes munkakörülményeket.

Mi az a coworking avagy közösségi iroda?

A közösségi iroda egy olyan munkahely (értsd: munkára kialakított hely), ahol egymástól függetlenül dolgozhatnak szabadúszók, vállalkozók, helyfüggetlen alkalmazottak, utazók, digitális nomádok. Azaz bárki, akár Te is betérhetsz egy ilyen helyre dolgozni. Csak viszed a laptopod, keresel egy szimpatikus asztalt, rákapcsolódsz a szélsebes wifire (ez a coworkingben alapkövetelmény) és mehet a munka. A közösségi irodákban mindig van kávégép, de a legtöbb helyen teljesen felszerelt konyha is, ahol megismerkedhetsz másokkal anélkül, hogy munka közben zavarnátok egymást. Sok helyen szerveznek rendszeres networking eseményeket is: üzleti reggelik, közösségi ebédek, szakmai meetupok, közösségépítő programok (pl. közös főzés).

Azok választják ezt a lehetőséget, akiknek nincs saját irodájuk, de vagy nem szeretnek (magányos műfaj), vagy nem tudnak állandóan otthonról dolgozni (pl. hangos gyerekek). Vagy elutaztak és a szálláshelyen, nyaralóban nem jó a net, esetleg túl sokan vannak. Ezért szükségük van egy munkavégzésre alkalmas helyre, ahol hatékonyan végezhetik el a feladataikat. A coworking tulajdonképpen a kávézók alternatívája, csak itt kevesebb a zaj és nem kell óránként rendelni valamit. A napidíjért cserébe (ez jellemzően 5-6000 Ft körül van, de bérletes csomagokban kedvezőbb az ár) egész napra biztosítva van a zavartalan, színvonalas irodakörnyezet. A legtöbb helyen a napidíj korlátlan kávé és teafogyasztást is tartalmaz.

Világszerte nagyjából 20.000 ilyen coworking hely létezik (Statista.com), Magyarországon körülbelül 30-40. Főként Budapesten, de vidéken is találunk izgalmas helyeket.

Íme a TOP 5 kedvenc coworking nyárra Budapesten, Szegeden és a Balatonon!

1. Szikra Coworking – 1072 Budapest, Klauzál utca 30. 

Modern közösségi iroda, tágas terekkel, kényelmes asztalokkal, légkondival a belváros szívében! A közelben számos étterem található, így akár barátokkal, akár frissen megismert coworkerekkel is könnyedén találtok helyet egy gyors, de finom ebédhez! Van bringatároló és zuhanyzó is, ha két keréken érkeznél. A kedvencünk a szóda és szörp automata, ahol napközben bármikor frissítőhöz juthatsz. 

A napijegy bruttó 6250 Ft, ami tartalmazza a teljes körű irodahasználatot és korlátlan tea és kávéfogyasztást. Ha nem egy teljes napra jönnél, csak néhány órára, az óra alapú csomagokkal erre is van lehetőség, valamint tárgyalófoglalás is elérhető, ha csapattal jönnél.
Bővebb információ: https://szikracoworking.hu/ 
Facebook: https://www.facebook.com/szikracoworking
Instagram: https://www.instagram.com/szikra_coworking/

A Szikra Coworking közösségi tere. Ezen felül fix asztalos coworking tér, privát irodák, tárgyalók és konyha is található a 800 m2-es irodatérben.
Az épületen belül biztonságos kerékpártároló és zuhanyzó is van.

3. Kubik Coworking – 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.

Szintén Budapest belváros, csak ezúttal a pezsgő-nyüzsgő Pozsonyi út mellett! A Kubikban családias hangulat, rengeteg természetes fény (és persze légkondi) vár, és időnként (tulajdonképpen elég gyakran) egy-két kutyus társaságát is élvezheted. Itt sem lesz gond, ha a közelben szeretnél együtt ebédelni valakivel, jobbnál jobb éttermek, kifőzdék, bisztrók és kávézók várnak. Ha pedig csak egy gyors kávéra van időd, a Kubik saját mini kávézójában is isteni kávét kaphatsz. 

A napijegy bruttó 6340 Ft (4990 Ft + áfa), mely tartalmazza az irodahasználatot és különféle extra kedvezményeket, szolgáltatásokat. Frissítő zuhany és öltöző is rendelkezésre áll biciklizés vagy egy kör futás után a Margitszigeten!

Bővebb információ: https://kubikcoworking.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/kubikcoworking
Instagram: https://www.instagram.com/kubik_coworking_budapest/

A Kubik előtere, ahol recepció, kávézó, kanapé, fotelek és egy közös étkezőasztal is van. Napközben akár itt is dolgozhatsz.
A Kubik emeleti irodatere bérelhető asztalokkal.

3. Door Coworking Office – 6725 Szeged, Mátyás tér 26.

A szegedi Door Office közösségi iroda Európa egyetlen kolostorban kialakított coworking irodája, ahol nyáron is kellemes hűvösben tudsz dolgozni. A különleges helyszínt hétköznapokon 8:00-20:00 között tudod felkeresni. A napijegy bruttó 6350 Ft (5000 Ft + áfa), de zárható szekrény, rendezvénytér és tárgyaló bérlésére is van lehetőség.

Bővebb infó: https://dooroffice.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/dooroffice.hu
Instagram: https://www.instagram.com/dooroffice/

Door Coworking Office, Szeged
Door Coworking Office, Szeged

4. Parókia Coworking – 8283 Káptalantóti, Petőfi utca 36-38.

Közösségi iroda és szállás Káptalantóti központjában. Az egykori plébánia épületét újították fel a tulajdonosok, hogy egy pezsgő-nyüzsgő helyet hozzanak létre a környéken élő vagy éppen nyaraló vállalkozóknak, home office-ban dolgozó alkalmazottaknak. A Parókia Coworkingben azonban nemcsak dolgozni, hanem nyaralni is lehet egyszerre! A WORKATION, azaz work+vacation világszerte egyre népszerűbb iránya a turizmusnak, amikor úgy lehetünk máshol és máshogy, hogy a munkát sem kell abbahagyni. Dolgozni, feladatokat elvégezni, határidőket betartani, célokat teljesíteni a „munkáció” alatt is lehet, de a megszokott munkakörnyezet, a munkába járási rutin, a mindennapos munkahelyi mókuskerék nélkül. Helyette napközben nyitva a coworking, délutáni bringatúra a Káli-medencében vagy strandolás a Balatonon, hazafelé pedig borozgatás egy közeli pincénél…. Kell ennél több a szürke hétköznapok ellen?

A coworking napijegy bruttó 4000 Ft (helyiek számára kedvezőbb), a szállás pedig 23.000 Ft/éjtől elérhető.


Bővebb infó: https://parokia-coworking.hu
Facebook: https://www.facebook.com/parokiacoworking
Instagram: https://www.instagram.com/parokia_coworking/

A nyári hónapokban érdemes előre helyet foglalni a Parókiában!
Keddenként 9:00-től közös reggeli a Parókia Coworking teraszán.

5. Katedra Coworking – 8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 18.

Hűs, csendes, légkondis irodára vágysz? Vagy szívesebben dolgoznál egy nyüzsgősebb, kávézós hangulatú térben? Esetleg kanapén vagy hintaszékben? Van, aki szereti a nyüzsgést maga körül, van, aki a fókuszált munkavégzéshez csendes, letisztult környezetet keres. A Katedra Coworkingben mindkettőt megtalálni. Két teremben összesen 15 munkaállomás, óradíjas rendszerben bérelhető 8 fős tárgyaló és 16 fős workshop terem, 4 fős privát iroda, teakonyha és étkező került kialakításra. A közösségi iroda már félnapos (4 órás) jeggyel is igénybe vehető, bruttó 2900 Ft-ért. De napijegy (4500 Ft), 4/8 alkalmas vagy korlátlan havi bérlet is elérhető. A tárgyaló és workshop terem óradíjas rendszerben foglalható.

További információ: https://katedracoworking.hu
Facebook: https://www.facebook.com/katedracoworkingveszprem
Instagram: https://www.instagram.com/katedracoworkingveszprem/

Hangulatos közös tér a Katedra Coworkingben.
Letisztult design, tágas terek és légkondi a fókuszált munkavégzéshez.

Bármelyik coworking irodára is essen a választásod, nem fogsz csalódni! Ez a műfaj vonzza a világra nyitott, pozitív életszemléletű embereket, éppen ezért dolgoznak közösségben. Ha jól jönne egy kis felüdülés, inspiráció, próbáld ki a hazai közösségi irodákat!