Kubik Coworking – a fényárban úszó coworking iroda

0
423
Kubik Coworking Budapest

Nem először vagyok a Kubik coworking irodában, évekkel ezelőtt freelancerségem küszöbén egyszer már jártam itt egy próbanapon. Nem végleges irodát kerestem akkor, csak ismerkedni vágytam a szabadúszó életforma nyújtotta lehetőségekkel, és a központi helyen lévő, izgalmas Kubik erre tökéletes lehetőség volt.

Két emlék él bennem azóta is erősen a Kubikban töltött napomról. Az egyik a rengeteg óriási ablak és a beáradó simogató napfény, a másik két kiskutya kedves jelenléte az irodában, ami még barátságosabbá tette az amúgy is otthonos környezetet. Ez a két fontos benyomás most is jelen van itt. Az ébredező tavaszi nap ismét fényárban úsztatta az irodát, és ugyan kutyus ma épp nincs itt, megtudtam, hogy mostanában egy Pulcsi névre hallgató terápiás kiskedvenc látogatja gyakran az irodát mindenki örömére.

Pulcsi egy napja a Kubikban: pihenés és a keményen dolgozó gazdi inzultálása.

Azok a berlini coworking irodák…

Zsoldos Dóri irodavezetővel és Mocsár Évi rendezvényekért és kommunikációért felelős kolleginával beszélgetek, mielőtt ismét átadom magam a Kubik coworking élményének. Már a beszélgetés első percében átjön, mennyire szeretik a Kubikot. Dóri igazi őslakos, több mint 8 éve itt van, és úgy tűnik, jelenléte nagy szerepet játszik a Kubik otthonosságában és szerethetőségében.

A Kubik 2014-es alapításának ötletét egyébként a tulajdonos berlini látogatásai inspirálták. A berlini coworking kávézókról a FreelancerBlog is írt már cikket, valóban sokszínűek és barátságosak. Nem véletlen, hogy a Kubik is ezeket a jegyeket viseli magán leghagsúlyosabban.

Ilyen a Kubik közössége

A vendégkör nagyon változatos, egyéni vállalkozók, ügyvédek, nagyvállalatok csapatai és a non-profit szféra képviselői is foglaltak itt egy-egy asztalt vagy irodát. Ami viszont igazán különleges, az az, hogy ennyiféle ember, ilyen különböző háttérrel, milyen összetartó és nyitott közösséget alkot. Az itt dolgozók kivételes otthonteremtő képessége mellett bizony a közösség is érdemel ezért némi dicséretet. Azt pedig tudjuk, hogy maga a közösség az egyik legnagyobb érv a közösségi irodai munkavégzés mellett!

A közösség erejét a Kubik rendezvények is erősítik. A rendezvénytér számos előadásnak és kiállításnak ad otthont, míg a közös reggelik, farsangi mulatság vagy jóga a Margitszigeten, igaz barátságokat építenek.

Nincs is erre jobb példa, mint amit Évi mesélt arról, hogy a Kubikban még a magyarul nem beszélő, külföldi irodalakók se érezhetik magukat egyedül. Történt ugyanis, hogy egyszer egy Activity party során egy spanyol fiatalember nem értette (és nem is érthette) a magyar kifejezést, de a csapattársai minden erejüket bevetve olyan sikeresen magyarázták el a számára értelmezhetetlen szöveget, hogy a feladatot közösen végül sikerült megoldani.

Funkciók és szolgáltatások

A Kubikban egyébként két tárgyaló áll a bérlők rendelkezésére, amely mellett két hangszigetelt telefonszoba, öltöző, zuhanyzó és bringatároló is található. Utóbbiak nagyon hasznosak, ha a város másik feléről kerekezel át egy jó meleg nyári napon. 🙂

Bérelhetsz asztalt, irodát, virtuális irodát vagy akár az egész rendezvényteret is kölcsönkérheted. Az iroda reggel 9 és délután 4 óra között van nyitva, de a bérletesek egész nap jöhetnek-mehetnek. Éjszakai baglyok akár hajnali 2-kor is becsekkolhatnak

A részletekről itt tájékozódhatsz: https://kubikcoworking.hu/szolgaltatasok

Az épület alagsorában került kialakításra a multifunkcionális rendezvénytér, ahol előadások, filmvetítések, kiállítások és további izgalmas események is otthonra találhatnak.

A pandémia természetesen a Kubikot is váratlanul érintette, de a rugalmasságukat dicséri, hogy azt a 2,5 hónapot, amíg 2020-ban bezártak, felújítással és az iroda szépítésével töltötték. Mivel irodaként a maszkviselés törvényileg nem kötelező, ezért itt, ha szeretnéd, akár maszk nélkül is eltöltheted a napot. Ezzel együtt persze a Kubikosok egész nap odafigyelnek a folyamatos fertőtlenítésre és gyakori szellőztetésre, így mindenki biztonságban érezheti magát.

Kubik iroda jelenleg már két helyszínen is van. A Jászai Mari térhez közel, a Budai Nagy Antal utcában található a Kubik 2, amely lakásirodaként működik és jelenleg három különböző csapat munkahelyeként funkcionál. A jövőbeli tervek között szerepel a Kubik lakásirodák számának- és így a coworking bérlők számának növelése.

Hogy ki a hely lelke, arra többféle választ is kaptam. Dóri szerint a jó, minőségi kávé (tanúsíthatom, tényleg nagyon selymes és finom). Évi szerint Dóri az. De az is lehet, hogy Pulcsi kutya. 🙂 Mindenesetre ezek és a közösség kombinációja egy nagyon szerethető, barátságos helyet teremtett itt, Budapest közepén, a Duna parton.

Ami pedig a Kubik legnagyobb előnye és érdeme, az a jó hangulat és a mindenben segítőkész, a helyzethez és egyedi igényekhez könnyedén és boldogan alkalmazkodó szuper Kubikos csapat.