Itt a Homebase Global: otthonérzés helyfüggetleneknek

0
100

Barcelona, napsütés, helyfüggetlen életmód… kell ennél több? Nem hiszem. 😊 Így vannak ezzel a Homebase Global alapítói is, ami a vonzó környezet mellett a következő szintre emeli a helyfüggetlen életmódot is. 

Mi a Homebase Global?

Egy kéthetes konferencia/találkozó – elsőként 2018 novemberében, Barcelonában került megrendezésre –, amelynek lényege, hogy szabadúszók, helyfüggetlen vállalkozók és digitális nomádok a világ minden tájáról egy adott helyszínen összejönnek, barátkoznak, közös programokat szerveznek, együtt dolgoznak, egyszóval otthon érzik magukat. Közösen fedezik fel az adott helyszínt, esténként együtt bulizhatnak, lazulhatnak, ismerkedhetnek az éjszakai élettel. A programnak komoly szakmai része is van: például rendszeres workshopok, nagyjából minden nap 5 óra után, reggelenként pedig többféle sportaktivitás közül válogathatunk: futás, jóga vagy kondi jöhet szóba a csapattal. Az esti közösségi programok is igen változatosak: közösen elkészített vacsora, salsa est vagy csak könnyű tengerparti séta, a kihagyhatatlan naplementével.

Miért és kinek jó ez?

A kezdeményezés lényege, hogy megszilárdítsa a helyfüggetlen életmód híveinek kapcsolódási pontjait. A résztvevők szervezett, jól kitalált, színvonalas feltételek közepette ismerkedhetnek egymással, egymás munkájával, életével. Maga a közösség már önmagában is egyedülálló: a dán újságírótól, a japán grafikuson át a kolumbiai online marketing menedzserig számos tipikus vállalkozó vesz részt a programban, a helyfüggetlen életmód különböző szintjét képviselve: van aki csak évente pár hónapot utazik, de sokan egész évben járják a világot. A szervezett workshopok mellett ráadásul a spontán kapcsolódás is hatalmas tanulási lehetőség lehet mindazok számára, akiket érdekel ez a világ. Ha csupán leülünk kávézni a társaságból valakivel, miután végeztünk az adott napi munkánkkal, már az is óriási élmény, újabb ismeretek és ismeretségek megszerzésének forrása!

Ahogy a neve is utal rá, a Homebase lényegében egy közösséget, otthonérzést biztosít a magányos utazók számára, akik így együtt fedezhetik fel az adott város érdekességeit, látványosságait, és egyéni utazásuk során végül mégsem magányosan gyűjthetnek saját élményeket és emlékeket.

A Homebase Globalra háromféle jeggyel lehet érkezni:

A „Connect” jeggyel, látogathatjuk a workshopokat, továbbá részt tudunk venni a reggeli edzéseken és az esti találkozókon is. A „Work” jeggyel ezenfelül egy elkülönített, csak Homebase-tagok számára fenntartott közösségi irodában végezhetjük napi munkánkat, ahol még könnyebben kapcsolódhatunk a többi résztvevővel. Ha pedig mindent szeretnénk egyben, akkor a „Live” jegyet érdemes megváltanunk, amellyel a már felsorolt lehetőségek mellett még a teljes szállásunk költségét is egy füst alatt kifizettük.

Idén a coliving-re egy kellemes, ötemeletes házat béreltek a szervezők, tetőterasszal, ahol szinte minden este jam-elés folyt, őrületesen jó hangulattal, nem csoda, hogy a bázis az esti bulik egyik fő helyszínévé vált.

Ha érdekel a program és szívesen csatlakoznál a következő alkalomhoz, kövesd a Homebase facebook oldalát: https://www.facebook.com/homebaseglobal/