Így robbantsd be a társadalmi vállalkozásodat! – Social Impact Award 2021

0
4
Social Impact Award

A Social Impact Award (SIA) egy nemzetközi szinten 2009 óta sikeresen működő képzési és támogatási program fiataloknak (14-30 éves korosztály). A program résztvevői segítséget kapnak olyan kezdő fázisú, innovatív üzleti megoldások kidolgozásában és megvalósításában, amelyekkel korunk legfontosabb társadalmi és környezeti kihívásait kezeljük. 2021. május 28-ig Te is jelentkezhetsz az Impact Hub Budapest által szervezett magyar programra!

Az Impact Hub Budapest (IH) 2021-ben harmadik alkalommal szervezi meg a Social Impact Award (SIA) fiataloknak szóló közösségépítő és üzletfejlesztési programot társadalmi és környezeti innováció témában.

A program célja a társadalmi és környezeti témákban érdekelt fiatalság mozgósítása, közösségépítés, a társadalmi vállalkozás fogalmának népszerűsítése, ösztönzés társadalmi és környezeti projektek indítására illetve az induló és futó projektek támogatása képzés, hálózat és anyagi eszközök által.

Az Impact Hub a program lebonyolításához saját szakmai erőforrásai mellet a Social Impact Award nemzetközi tapasztalatait és a program kidolgozott keretrendszerét is használja.

Ki jelentkezhet az ötletpályázatra?

·        A fő csapattagok 1991. január 1. és 2006. december 31-e között születtek (azaz 30 év alattiak, de nem kell minden csapattagnak annak lennie).

·        Az ötlet nem lett bejegyezve 2020 január 1-je előtt.

·        A jelentkező(k) nem vettek még részt SIA inkubációban vagy nem nyertek az előző években a SIA-n ugyanazzal az ötlettel.

·        Az ötlet 2020. január 1-je előtt nem kapott anyagi támogatást, nem hozott bevételt.

 Kiválasztási kritériumok:

·        A hatásban rejlő potenciál

·        Az innováció mértéke

·        Megvalósíthatóság

Mit kapnak a jelentkezők, nyertesek?

A programra ötletpályázatokat adhatnak be csapatok vagy egyének, és a 8 legjobb pályázó 2 hónapos ingyenes inkubációs programon vehet részt, ahol mentorok támogatják a vállalkozási ötlet tervezésében.

A program végén 2 zsűri és 1 közönségdíjas csapatot hirdetünk, akik fejenként 1500 euró értékű támogatást kapnak.

A közönségszavazáson lehetőséget kapnak a csapatok vagy egyének az első követők, potenciális kliensek, vásárlók és támogatók megtalálására.

A program menete

Jelentkezési határidő: 2021. május 28. éjfél

Jelentkezési felület: https://apply.socialimpactaward.net/hungary/udvozlunk 

A program fő támogatója: Indotek Group

Az Indotek Group felelős vállalatként – üzletpolitikájával összhangban – a fenntarthatóságot egy olyan értékteremtési folyamatként értelmezi, mellyel a fejlesztési potenciálokkal bíró létesítményekből képes minőségi ingatlanokat teremteni. Ugyanez az értékteremtő gondolkodásmód érvényesül a megvalósuló társadalmi projektek esetében is.

Előző cikkPartner in crime – szakmai kihívások megoldása coaching támogatással
Következő cikkKönyvajánló #2105
Marketing és kommunikációs szakember. Dolgozott állami szektorban, hazai KKV-knál és multinál is, majd a freelancerek körében találta meg azt a közeget, ami lendületben tartja. A hazai freelancer ökoszisztéma építésében 2013 óta vállal aktív szerepet. Az Upwork egykori trénere, a Freelancer's Week és a Freelancer Festival megálmodója, a Freedom X Fest társalapítója és projekt managere, a FreelancerBlog alapítója és szerzője. 2020 eleje óta egyre aktívabban vesz részt a közösségi irodai munkavégzés népszerűsítésében és izgalmas terek, koncepciók létrehozásában.