Könyvajánló: Igen!, GTD-módszer és Sikernapló

0
107
Könyvajánló: Igen!, GTD-módszer és Sikernapló

Minél több időt töltünk sikeres freelancerek társaságában, annál egyértelműbbnek tűnik az az egyszerű tézis, hogy az olvasás az agytekervények pallérozásának egyik legjobb módja. Egy olyan életmódot, amit sikerre vinni csak folyamatos tanulással, megújulással, rugalmassággal és az új módszerekre való gyors reagálással lehet, el sem lehet képzelni a könyvek nyújtotta széleskörű tudás és inspiráció nélkül

Ezért is támogatjuk aktívan az olvasást, többek között a Tuesday Talks meetupjainkon kisorsolt könyvek formájában. Ezúttal az alábbi 3 nagyszerű könyvet ajánljuk figyelmetekbe, melyeket a 2020 augusztusi meetupon sorsoltunk ki a HVG Könyvek jóvoltából. A kisorsolt könyvekre a meetupot követő 2 hétben 20% kedvezményt biztosít a kiadó: az aktuális könyvekért és kuponkódokért kövesd facebook oldalunkat!

Igen! – Hogyan legyél magabiztosabb, győzz meg másokat és szerezz barátokat? / Noah J. Goldstein – Steve J. Martin – Robert B. Cialdini

Hogyan állíthatjuk kollégáinkat ötletünk mellé?
Hogyan legyünk meggyőzőek egy állásinterjún?
Hogyan vegyük rá gyerekeinket a házi megírására?

Noah Goldstein, Steve Martin és Robert Cialdini, a meggyőzés tudományának világszerte elismert szakértői, a Kis lépés, nagy hatás című könyv szerzői ezúttal 21 bizonyítottan hatékony meggyőzési stratégiát vázolnak fel. Ezeknek a tudományosan alátámasztott, etikus módszereknek a mindennapi élet számos területén hasznát vehetjük, legyen szó személyes márkánk építéséről, kapcsolati hálónk bővítéséről vagy éppen egy habozó barát meggyőzéséről. Az egyszerű technikák alkalmazásával egyre gyakrabban halljuk majd a bűvös „igen” szót, ami zöld utat adhat a sikerhez és a boldogsághoz.
Megveszem a könyvet a HVG Könyvek oldalán >>

Hatékonyságnövelés stresszmentesen – GTD / David Allen

Az időmenedzsment új módszertana. 

Valóban stresszmentesen növelhetjük hatékonyságunkat, ha megtanuljuk tudatosan kisöpörni elménkből a figyelemelterelő tényezőket? 

A munkában és a magánéletben nem az időhiány az igazi probléma, bármennyire ezt gondoljuk is, hanem sokkal inkább az, hogy nem látjuk tisztán és nem határozzuk meg pontosan a feladatot és a szükséges lépéseket. Emiatt élünk állandó stresszben (még ha nem is valljuk be magunknak), és már el sem tudjuk képzelni, hogy másként is lehetne. 

A GTD® (Getting Things Done)-módszer abban segít, hogy ne csak az idővel gazdálkodjunk, hanem a gondolataink között is rendet tegyünk. David Allen könyvének, amely a Time szerint „az évtized legjobb önsegítő műve”, átdolgozott és bővített kiadása számos technikát kínál elménk tehermentesítéséhez, hogy növelni tudjuk hatékonyságunkat és oldjuk belső feszültségeinket.

Megveszem a könyvet a HVG Könyvek oldalán >>

SikernaplóHatékonyságnövelés 100 nap alatt / Matthias Hechler

A mindennapi teendők forgatagában könnyen szem elől téveszthetjük legfontosabb céljainkat, csak sodródunk az árral és a siker már-már elérhetetlennek tűnik. A naplóvezetésnek köszönhetően kizökkenhetünk ebből, mert rendkívül hatékony módszer a motiváció fenntartására, a megfelelő szokások kialakítása pedig segít a sikeres, szervezett és teljes élet megvalósításában. A céljaink elérését szolgáló kérdések megválaszolására csupán napi 10-15 percet kell szánnunk, így a Sikernaplóval egyszerűen és stresszmentesen szerezhetjük vissza az irányítást életünk felett.

Megveszem a könyvet a HVG Könyvek oldalán >>