Freelancer’s Week ízelítő: személyiségfejlesztés, pályaválasztás, bolygóvédelem

0
154

Idén, évek óta először, nem lesz Freelancer Fesztivál, kedvenc rendezvényünk egy teljes hétnyi digitális és országos online képzéssé, hibrid találkozóvá és élménytúrává mutálódott át. Ez a Freelancer’s Week, az alábbiakban pedig bemutatunk nektek öt előadót, akikkel még nem találkozhattatok a FreelancerBlog posztjaiban vagy rendezvényein, és már alig várjuk, hogy megismerjétek őket.

1. Soltész Ian

A személyiségfejlesztő guruk, trénerek, mentorok vonata zsúfolásig telt, de a mozdonyban szerintünk ma ez a jósvádájú férfiú ül. Ian képben van azzal a ma már általánosnak mondható igazsággal, hogy a személyiség igazából nem más, mint a szokásaink összessége, vagyis szabadon alakítható, ha hajlandóak vagyunk beletenni a munkát. Az a kifogás, hogy “én ilyen vagyok”, nem érv. Mindig van lehetőség a fejlődésre. 

Vállalkozóként, cégvezetőként mindenki rá van kényszerülve a konstans innovációra a saját életében is, szóval mi nagyon kíváncsiak leszünk A SZABADÚSZÁS LÉLEKTANA – BIZONYTALANSÁG, ÚTKERESÉS, SZABADSÁG ÉS ÖNMEGVALÓSÍTÁS panelre, amiben Ian csatlakozik Szabó Eszter Judithoz és Tölgyessy Zsófihoz, akikkel például ezen a meetupunkon már találkozhattatok

2. Csapó András

Csapó András nemzetközi sikereket arat folyamatosan, az elmúlt hónapokban, az “elefántos filmmel”, ami jóval azután jött ki, hogy elhívtuk a legelső podcast adásunkba, vendégnek.

Ökológiai elkötelezettségből és más kultúrák megismerésének vágyából kezdett filmezni, a víruspara miatt felhagyni kényszerült a világjárással és budapesti stúdiót épít, amiben ilyen vlogger videókat is készít, mint amiből a fenti kép származik, és amiben például a fesztiválokra járós élményeiről is mesél.

A szintén zenész Mix Levivel FREELANCING FXCKXPS – KACSKARINGÓSAN EGYENES A SZABADÚSZÓ PÁLYA, már-már népdalba illő címmel rendezett beszélgetésen osztják meg tapasztalataikat arról, milyen az amikor folyamatos újra- és újratervezés után jut el az ember a vágyai megvalósításáig, természetesen teljesen máshogy, mint ahogy gondolta, és már tele új tervekkel és megváltozott életkörülményekkel. C’est la vie, de, hogy pontosan milyen is, és hogy lehet ezt még élvezni is, arról bővebben október 21-én este hat órától!

3. Kónya Bea

Az igaz, hogy gyengéd szálak fűznek minket Kónya Beához. A Freelancer Fesztivál volt az egyik utolsó inspiráció, aminek a hatására kilépett a jó kis multis állásából és szabadúszó Instagram-marketinges lett, ami enyhén szólva kompetitív terep, de egy évvel ezelőtt már a Forbes készített vele interjút, hiszen villámgyorsan olyan ügyfélköre lett, ami bármelyik multiügynökségnek is teljesen oké lenne. ÍGY HASZNÁLD JÓL AZ INSTÁT 2020-BAN! VÁLTOZÓ SZOKÁSOK, ÚJ MÓDSZEREK címmel tehát egy igazi mesterkurzust hallgathatunk meg a jelenleg talán legfontosabb platformról, október 20-án, 13 órától. 

4. Osika Judit

Az ifjú titánok csapatának élén Osika Judit viszi a zászlót a Freelancer’s Week mezőnyében. Elég fontos missziónk, hogy a húszas éveik elején járó, diákkorú magyar fiatalokat megismertessük a freelancinggel és a kapcsolódó életmóddal. Judit ennek az egyik vezéralakja, módszertanának lényege a vállakozásának neve is: Grow Your Space. (Hallgasd meg a Judittal folytatott beszélgetésünket a Freelancer Frekvencián!)

A quilling-evangelista Judit természetesen fiatal freelancerekkel egy panelben fog a PÁLYAKEZDŐ SZABADÚSZÓK – A STARTHELYRŐL FEJEST UGRANI A JÖVŐBE meetupon beszélgetni, október 20-án. 

5. Ferenczi Attila

Attila nagyjából diákkora óta folyamatosan ökotudatos vállalkozásokat és civil projekteket épít, szabadidejében terepfut és lovasíjászkodik. Vállalkozása, a Recobin számtalan budapesti irodaházban végzi a szelektív gyűjtést. Miért nehezíti valaki a saját dolgát azzal, hogy teljesen értékalapú, önazonos tevékenységekkel akar pénzt keresni? Vagy éppen ez könnyíti meg az életét? Milyen dilemmákkal szembesül egy ökotudatos vállalkozó? Ebben a témában Attilla remek beszélgetőtársra fog lelni Kocsis Dóriban az “A BOLYGÓ VÉDELME NEM ROSSZ ÜZLETI CÉL – PROBLÉMAÉRZÉKENY VÁLLALKOZÁS, MINT AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS ÚTJA” című meetupon, október 22-én. 

(a bátrak és érdekességekre nyitottak számára ajánljuk ezt az Attillával készült ősrégi podcast-beszélgetést – a szerk.) 

Melyikre jössz? 

Haha, csak vicceltem. MINDEGYIK eseményt akkor nézed vissza, amikor akarod: persze benézhetsz a helyszínre is vagy követheted élőben online is! Minden van, mint a búcsúban, 2020-at írunk!

Váltsd meg a jegyed most, vagy bármikor, a forradalom hetében indul a menet!