Szikra Coworking – az otthonnál professzionálisabb, az irodánál otthonosabb

0
525
Szikra Coworking Budapest

Van egy közösségi iroda Budapest belvárosában, a Szikra Coworking a Klauzál utcában. Nem az a nyüzsgő hely, többnyire csendes, nincsenek napi közösségi programok, estére is csak nagy ritkán telik meg a hely valamilyen rendezvény miatt. Nem kifejezetten gyerek vagy kutyabarát iroda, csak szimplán egy jól felszerelt, modern IRODA, ahol dolgozni lehet, zavartalanul, hatékonyan.

Fridrich Vica, a Szikra lelke és community menedzsere elmesélte, hogy a bérlőik nagyra értékelik ezt a nyugalmat, a legtöbben éppen azért választják a Szikrát, mert tudják, itt minden adott ahhoz, hogy tempósan és zavartalanul elvégezhessék a feladataikat. Legyen szó technikai felszereltségről vagy gyors és finom étkezési lehetőségekről a környéken.

A kezdetek…

A Szikra alapítói, Lacc, Lace és Zoli régóta kollégák voltak közös IT tesztelő cégükben, mikor felmerült, hogy a lakásirodát, ahol addig töltötték munkanapjaikat, elhagyják egy tágasabb térért és színesebb közösségért, ahol ingerdúsabb környezetet tudnak biztosítani munkatársaiknak és professzionálisabb környezetben fogadhatják a tárgyalásra érkezőket. El is kezdték keresni ezt az új helyet, és amikor megtalálták a Szikra belvárosi helyszínét a Klauzál utcában, annak ellenére azonnal beleszerettek, hogy a hely lényegesen nagyobb volt a keresett irodánál. Egykori alapító társuk, Andris javaslatára született meg a Szikra coworking ötlete, így a tér csodás új funkciót is kapott.

Csapatok is gyakran érkeznek a Szikrába, hogy együtt töltsenek egy munkanapot. Újra felértékelődtek a személyes találkozók.

A nyitás 2019 őszére esett. Az alapítók, két hihetetlenül kreatív ezermester tesztelő kolléga (Gera és Gabi), valamint Vica éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy minden mielőbb elkészüljön és a FreelancerBlog meetup eseményével egybekötött megnyitó tökéletesen sikerüljön. A sok munka meghozta a gyümölcsét, 2019. október 8-án kíváncsi szabadúszók töltötték be a frissen felújított teret. Csodás volt látni, ahogy a hely megtelik élettel – meséli Vica, ahogy visszaemlékszik az első Szikra eseményre. 

A Szikra közössége

A tulajdonosok elsősorban azoknak a szabadúszóknak, egyéni válllakozóknak, startupoknak, cégeknek, KKV-knak, IT és HR szakembereknek szerették volna életre kelteni a Szikrát, akik csapatban dolgoznak és akik közös szakmai érdeklődési körük miatt könnyedén profitálhatnak abból, hogy itt akár üzleti partnerként is egymásra találhatnak. Ennek megfelelően, az asztalok többségét jelenleg néhány fős KKV-k csapatai foglalják el. 

Közös ebédek, Szikra squad társas estek és egyéb szervezett közösségi események, közös síelés és csapatépítők gazdagítják nap mint nap a tagok életét. A Szikra egyik büszkesége a SignCoders, akik siket és nagyothalló munkatársakat foglalkoztatnak és komoly felelősséget vállalnak abban, hogy e közösség tagjai megtalálják a számukra megfelelő karrierutat. A belső események keretében hamarosan bemutatkozó estet is tartanak az iroda közösségének, akik itt a SignCoders mellett a jelnyelvről is tanulhatnak majd egy kicsit. Az est végére mindenki magabiztosan köszönhet majd el jelnyelven.

A fix asztalos térben így néz ki egy munkaállomás.

A Szikráról érdemes tudni, hogy nem állatbarát coworking iroda. Amellett, hogy sokan szeretjük, ha kiskedvenceink elkísérnek bennünket a munkahelyünkre, fontos tiszteletben tartanunk azt is, hogy nem mindenkit segít a munkában egy négylábú kolléga és van, aki sajnos allergiás az állatszőrre. A Szikra felvállalta, hogy azoknak is helyet biztosít, akik inkább kutyusok nélkül dolgoznának és Vica elmesélése szerint többször előfordult már, hogy valaki épp emiatt választotta a Szikrát.

Iroda és szolgáltatások

A Klauzál utcai iroda könnyedén elérhető a Blaha Lujza térről és a 4-6-os villamos Wesselényi- vagy Király utcai megállójából egy rövid sétával. A belső tér maga óriási, nem csoda, hogy a tulajdonosoknak is rögtön megtetszett. A felső szinten privát irodák, illetve nagyméretű flex asztalok találhatóak, míg alul a flex- és fix asztalos részek, valamint a közösségi terek kaptak helyet. Az aula önmagában akkora, hogy egy nagyobb kiállítás anyagai is elférnének itt, míg ehhez csatlakozik egy csodás tágas étkező, amelyet bármely kis étterem megirigyelhetne. Az igényes, színvonalas kialakítás és óriási belmagasság tiszteletet kölcsönöz a Szikrának, míg a sok zöld növény barátságossá teszi.

Különböző méretű és felszereltségű tárgyalók is bérelhetőek a Szikrában.

Az IT fókuszt az iroda szolgáltatásai is erősítik. Chipkártyás beléptető rendszer enged be- és ki az irodából, a tárgyalókon digitális kijelző mutatja a foglaltságot, illetve ugyanitt whiteboard is található a prezentációkhoz. Online a Cobot belső felülete és a Facebook biztosít minden információt és kommunikációs lehetőséget a tagoknak, illetve nemsokára a Szikra applikáció is megszületik, amely még gördülékenyebbé fogja tenni az iroda használatát.

Kerékpártároló, zuhanyzó, Skype szoba, tárgyalók, telefonfülke, igény szerint kölcsön monitor, kábelek, billentyűzet és egér, illetve korlátlan szóda, szörp, kávé és teafogyasztás minden Szikra tagnak jár. 

További részletekről a Szikra honlapján tájékozódhatsz, ahol akár egy díjmentes próbanapra is bejelentkezhetsz.