Upwork: ilyen munkákat találhatsz a legnagyobb online munka oldalon

0
218

Az Upwork.com több mint 10 millió szabadúszó felhasználójával a legnagyobb globális online munkaközvetítő oldal, ahol otthonról végezhető, projekt alapú munkák között keresgélhetünk. Mielőtt elkedvetlenednél a ténytől, hogy egy oldalon verseng Magyarország teljes lakosságának megfelelő számú ember, érdemes azt is figyelembe venni, hogy közel 5 millió regisztrált megbízó, számodra potenciális ügyfél kegyeiért folyik a verseny, ami így már nem is olyan rémisztő.

Ha nem hallottál még az Upwork-ről, akkor érdemes először ezt a cikket elolvasnod: Online munka oldalak: Upwork, Freelancer, Toptal és társaik

Az Upwork-ön jelenleg 12 nagy, gyűjtő kategóriában kereshetünk munkát, amelyeken belül további 5-10 alkategóriában szemezgethetünk. Egy profilhoz maximum egy gyűjtő és összesen 10 alkategóriát adhatunk hozzá, ami azt jelenti, hogy csak a kiválasztott alkategóriákban meghirdetett munkákra pályázhatunk, de ez bármikor módosítható. Alkategóriánként változó mennyiségű projekt érhető el egyszerre, a szűkebb kategóriákban, mint például az IT biztonság, egyszerre néhány száz projekt közül válogathatunk, de például virtuális asszisztensi projekteket több ezres nagyságrendben hirdetnek.

Lássuk, melyek ezek, egy-egy példa projekttel. Példaként valódi, a cikk írásakor aktív projektek szerepelnek, a megjelenített képek a projekt rövid leírását tartalmazzák, de az oldalon a projektre kattintva ennél sokkal részletesebb infó jelenik meg:

Web, Mobile & Software Development 

IT & Networking

Data Science & Analytics

Engineering & Architecture

Design & Creative

[su_spacer size=”30″]

Writing

Translation

Legal

Admin support

[su_spacer size=”30″]

Customer service

[su_spacer size=”30″]

Sales & Marketing

[su_spacer size=”30″][su_spacer size=”30″]

Accounting & Consulting

Ha kedvet kaptál a projekt vadászathoz, érdemes elolvasnod ezt a cikket: Az Upwork és a mesés sikerek igaz története