Újabb munkaállomásokkal bővül a világ ötödik legjobb közösségi irodája

0
107

Júniustól új munkaállomásokkal bővíti coworking kapacitását a műfaj hazai névadója, a KAPTÁR. Eseményterének átalakításával megnyitja a csatlakozási lehetőséget a várólistások mellett új “KAPTÁRosok” előtt is Magyarország első számú, és a világ ötödik legjobb közösségi irodája.

Már zajlanak az átépítési – felújítási munkálatok a budapesti KAPTÁR közösségi irodában, ahol júniustól harmincöt új, állandó munkaállomással berendezett, havidíjasan bérelhető coworking tér, egy workshopszoba, közösségi tér, ebédlő és hét telefonálásra alkalmas fülke is helyet kap.
A “külön bejáratú” asztalok fele elkelt, a még szabad helyekre egyének és csapatok is early bird kedvezményekkel jelentkezhetnek.

Közösség, új kapcsolatok és lehetőségek, produktív munkavégzés a coworking alapvető hívószavai, amelyek mentén 2012-ben alapította Magyarország egyik első, műfaji névadónak is számító közösségi irodáját három magánszemély, Kalmár Elvira, Pekár Dóra és Levendel Áron. A KAPTÁR az elmúlt hét évben a KKV szektort alkotó egyéni vállalkozók, szabadúszók, digitális nomádok, induló vagy már működő mikro-, és kisvállalkozások hazai bázisává nőtte ki magát.

„Legutóbb 2017-ben volt szükség jelentős bővülésre, most ismét fordulóponthoz érkeztünk: a coworking munkahelyek tele vannak, nincs mese, tovább kell nőni. Ezért határoztunk úgy, hogy eseményterünk átalakításával bővítjük FIXIE és FLEXIE kapacitásainkat” – mondta a bővítésről Levendel Áron, a KAPTÁR alapítója és ügyvezetője.

Az úgynevezett FIXIE tér munkaállomásai külön bejáratú biztonsági rendszerrel – egyedi kóddal, vagy mobil appal – hozzáférhető asztalok, amelyeket használójuk személyessé is alakíthat. Az átalakítás későbbi ütemében bővülő modern és otthonos FLEXIE térben rugalmas konstrukcióban foglalhatók munkaállomások, amelyek bérlői a stabil és gyors wifin túl szintén élvezhetik a központi lokáció, a természetes fény, és a tereket megtöltő inspiráló közösség előnyeit. Az érdeklődők zárt Facebook csoportban értesülhetnek a bővítéssel kapcsolatos legfrissebb hírekről, a leendő tagok pedig bele is szólhatnak az új tér kialakításának folyamatába.

A VI. kerületi Révay közben, az Andrássy út és a Bazilika szomszédságában található KAPTÁR közösségi iroda már az indulása utáni évben, 2013-ban az év közösségi irodája lett, 2018 októberében pedig – hazai legjobbként – a startupok világméretű megméretésének regionális, közép-európai döntőjében, a Central European Startup Awards-on képviselhette Magyarországot.