A Pireneusok után újra Budapesten a Freedom X eseménysorozat!

0
99

A mindennapok és az életmódunk változása talán még soha nem ment keresztül olyan forradalmi változáson, mint napjainkban. A technológia és az online tér lehetővé teszi, hogy a munkavégzés korlátait eltöröljük, az irodai környezettől elszakadjunk és szabadon újragondoljuk a lehetőségeinket. A június 14-15-én megrendezésre kerülő Freedom X Budapest ehhez az újragondoláshoz nyújt alapokat, hiszen előadói a kétnapos rendezvény alatt minden információt és inspirációt átadnak a résztvevőknek, akiket a szabadúszó vagy helyfüggetlen munkavégzés gondolata foglalkoztat.

A Freedom Experience világviszonylatban is az első olyan mozgalom, mely a munka és az élet közötti fúziót vizsgálja. Egyesíti mindazokat, akik egy új életforma lehetőségeit próbálgatják. Mindössze két éves múltra tekint vissza, mégis rendkívül mozgalmas a története – a hazai és nemzetközi szabadúszókból és digitális nomádokból álló közösség sok kísérletezésen, közös élményen és kihíváson van túl.

Mint minden forradalmat, így a helyfüggetlen életmód mozgalmát is a közös értékeket felismerő, új, fiatal generáció tagjai, szakemberei hozták létre. A Freedom Experience közösséget azzal a céllal alapították 2017-ben, hogy eseményeket és kurzusokat szervezzenek a helyfüggetlen életmódról, ahol az előadók és a hasonló gondolkodású közösség találkozhatnak azokkal, akik még csak vágynak az efféle szabadságra és ismerkednek a helyfüggetlen lét lehetőségeivel.

Az első ilyen tudásmegosztó eseményt Kun Estela alapító még virtuálisan, egy online summit formájában valósította meg, ami óriási sikert aratott – több, mint 1200 résztvevő jelentkezett be. Ebből azonban hiányzott a személyes kapcsolódás lehetősége, így született meg 2017 augusztusában az első Freedom X konferencia Budapesten.

Az első, 2017-es budapesti Freedom X Fest szervezőcsapata (jobbról balra): Kun Zsófi, Gyulai Orsi, Kun Estela, Majsai Ricsi, Vigh Bori, Filep Szilvi

Teltházas rendezvény lett, ami megerősítette a szervezők hitét abban, hogy valóban nagy igény van a tudásátadás ilyen módjára és a szabadúszók közösségének építésére és támogatására.

“Ez az egész olyan embereket tud egy fedél alá hozni, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonló értékrend szerint élik meg a mindennapokat. Én azt tapasztalom, hogy ezek az emberek azok, akik hisznek a változásban és nyitottak az új lehetőségek pozitív kihasználására. Ha belegondolunk az online tér és a technológia olyan lehetőségeket nyit meg, melyek egyre inkább szabadabb és optimálisabb munkakörülményeket teremtenek. Így nekem az a vízióm, hogy ez a közösség egy új infrastruktuláris hálózatot és új életformákat tud létrehozni. Mi vagyunk a jövő, befolyásolhatjuk a környezetünket és újdonságokat hozhatunk létre.” – mesélte el Estela.

A szervező csapat a budapesti esemény után úgy döntött, hogy a kétnapos konferenciát egy 6 napos nemzetközi fesztivállá alakítja át, amelyet 2018-ban Spanyolországban, Barcelonától 2 óra autóútra, a Pireneusok egy lélegzetelállító völgyében szerveztek meg. Az egyhetes rendezvényen közel 400 ember vett részt, akik 50+ előadó közel 100 különböző programjához csatlakozhattak. Az esemény kétrejöttét olyan támogatók segítették, mint a global schooling egyik legjelesebb képiselője, a Mindvalley, a népszerű projekt és időmenedzsment szoftereket fejesztő Doist és TimeDoctor, a remote munkavégzés úttörője, a Crossover és számos egyéb izgalmas nemzetközi szervezet és kezdeményezés, többek között az Escape the City, a Hubud vagy a Cowork 7/24.

Reggeli jóga a 2018-as, spanyolországi Freedom X Fest-en

A spanyol helyszín után idén ismét a magyar fővárosba érkezik a Freedom Experience. 2019. június 14-15-én, a Freedom X Budapesten a freelancer életmód vezető karakterei és egyéniségei tartanak előadásokat, workshopokat és inspiráló beszélgetéseket, melynek újra a The Studios ad otthont, hogy a világ minden tájáról itt találkozhassanak a szabadúszók ezen a hétvégén. A szervezők több, mint 35 nemzetközi és hazai előadót hoznak el, hogy megosszák a tapasztalataikat, és hogy az érdeklődőknek segítsenek megtalálni a szabad és helyfüggetlen élet és munka felé vezető utat.

“A szabadság a mi közösségünk értelmezésében arról szól, hogy azt az életet élheted, amit igazán szeretnél, összhangban az értékeiddel, motivációiddal és vágyaiddal. Akik velünk tartanak ezen a kétnapos rendezvényen és közös gondolkodáson, azok minden bizonnyal megkapnak majd minden eszközt és gyakorlati tippet ahhoz, hogy ez elérhető közelségbe kerüljön a számukra. Ezen kívül egy olyan szemléletmódot és gondolatiságot is szeretnénk átadni, ami ezt tovább támogatja és erősíti” – mondta el Kun Zsófia, a Freedom X Budapest projektmenedzsere.

A helyfüggetlenség az élet, a mindennapok és a munka összefonódását jelenti. Az érdeklődők a fesztiválon sokat hallhatnak a pénzügyi szabadság eléréséről, de nem csak üzleti és munkavégzés szempontú javaslatokkal és példákkal találkozhatnak. A Freedom Experience minden rendezvénye érint ugyanis ezen kívül olyan kulcsfontosságú területeket is, mint az életmód kialakítása, a személyes fejlődés és a gondolkodásmód. Az esemény így számos megvilágításban körüljárja majd, hogy hogyan lehet beépíteni a szabadságot az életünkbe.