Új márkanév alatt, megújult tartalommal folytatódik a FreelancerBlog tagsági programja

0
138
Megújult a FreelancerBlog tagsági program

2020 februárjában, éppen a hazai korlátozások kezdetét megelőző hetekben indítottuk útjára a 12 hónapos tagsági programunkat. Az elmúlt másfél évben több mint ötvenen csatlakoztak a programhoz és tartottak velünk a számos közösségépítő és tudásmegosztó eseményen. 2021 őszétől a program új márkanév alatt, megújult tartalommal folytatódik, de a cél továbbra is változatlan: hiteles, gyakorlati információkkal segíteni a freelancer életmód iránt érdeklődőket, egy rendkívüli közösségben.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen: a tagsági program elmúlt 1,5 éve

Amikor több hónapos előkészítő munka után elindítottuk a tagsági programot 2020 februárjában, még nem számítottunk arra, hogy a hazai szabadúszó közösséget vivő vitorlás hajónkat az évtized legnagyobb viharában kell majd kormányoznunk.

A tavaszi offline – online átállás a tervezett havi 2-3 eseménynél még nem okozott nagy gondot, szinte azonnal tudtunk váltani és még egy extra péntek esti, heti check-int is beiktattunk a táncrendbe, hogy legyen fóruma annak, hogy mindannyian lerezegjük a heti feszültséget.

Szerencsére nyáron már vissza tudtunk térni néhány hónap erejéig a Szikra Coworkingbe, a szokásos havi meetupra, illetve dunai kajakozás, sörözések, és egy Rooftop Party is belefért a Corvin Spaces tetőteraszán.

Az nagyobb szívfájdalmat okozott, hogy az áprilisra tervezett Freelancer Fesztivált már nem tudtuk megrendezni élőben, pedig annak pont az lenne a lényege, hogy kapcsolódunk, inspirálódunk, testközelben. Történeteket, személyes freelancer sztorikat hallgatunk, egy izgalmas beszélgetésben, majd odalépünk az előadóhoz, és többnyire ilyenkor hangzanak el a legértékesebb gondolatok. A hivatalos program után. Ezt nagyon nehéz online térben megteremteni.

Ezért a Freelancer Fesztivált 2020-ban elengedtük, és őszre egy más formátumot dolgoztunk ki, ami jobban illik az online/hibrid térbe, sokkal szakmaibb és visszanézhető, azaz akkor is értéket ad, ha valaki nincs jelen valós időben. Ez lett 2020 októberében a hibrid Freelancer’s Week, egy egyhetes szakmai szeánsz: 4 nap, 5 városban, 7 helyszínen, 30+ programmal, 40+ előadóval, 80%-ban online követhető és visszanézhető formátumban.

2020 karácsonyára még megleptük a közösséget egy Freelancer kuponfüzettel, tele  kipróbált, hiteles szolgáltatók és szakemberek ünnepi, kedvezményes ajánlataival.

2021-ben újabb lendületet vettünk, és megszületett az Academy tagság, egy tudástár, az elmúlt évek legjobb videós, írásos és audio anyagainak 10+1 témában rendszerezett gyűjteménye. Itt vált két részre a 12 hónapos tagsági program: teljesen kezdő, a freelancer életmóddal még csak ismerkedőknek jött létre az Academy tagság, a magasabb fokozatba kapcsolók számára pedig a Community tagság, mely magában foglalta a teljes tudástárat is, de a legnagyobb értékét a rendszeres események, szakmai és baráti összejövetelek jelentették és jelentik a jövőben is.

A tavaszi időszakra a tagjainkkal közösen egy Open Coaching Week kampányt hoztunk össze, hogy az ébredő természet erejével karöltve segítséget nyújtsunk az életúti vagy munkával kapcsolatos elakadások feloldásában. 9 coach tagunk több mint 40 érdeklődőnek segített az egy hónapos kampány ideje alatt.

A tagsági programunk ékköve azonban egyértelműen a 2021 júniusi, vászolyi Freelancer Piknik volt, mely az éves tagjaink számára kiegészült egy osztálykirándulással is, 3 felejthetetlen napot töltve az ország első vidéki coworking és coliving helyén, a PortusHome-ban.

FreelancerBlog: „maradok, aki mindig is voltam…”

A FreelancerBlog esernyője alá számtalan programot, kezdeményezést, együttműködést pakoltunk az elmúlt években. Online magazin, podcast, meetupok, workshopok, konferenciák, kutatások és tagsági program, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Óhatatlan, hogy ennyi terület gazdájaként nehéz megtalálni a fókuszt, és a szakmai értékteremtésre szánt idő nagy részét felemészti a menedzsment és adminisztráció.

Többek között ez is az oka annak, hogy bár szoros partnerségben, de mégis külön utakon folytatódik tovább a FreelancerBlog és a tagsági program.

A FreelancerBlog Filep Szilvi irányításával továbbra is elérhető marad a szakmai anyagokat, gyakorlati útmutatókat és inspiráló történeteket kereső aktív vagy leendő freelancerek számára, illetve a 10+1 témában elérhető, átfogó tudástár is a tanulni vágyók rendelkezésére áll.

A FreelancerBlog fókusza így újra arra irányul, amiért anno, 2018-ben elindítottuk: egy helyre gyűjteni a freelancer életmódról szóló hiteles, igényes, gyakorlati információkat.

Helló Freelancerek.hu! Helló közösség 2.0!

Hiszünk abban, hogy minden közösség egy élő rendszer, egy folyamatosan változó, formálódó szövet, ezért a közösségépítésnek is rugalmasnak, az aktuális körülményekhez és emberekhez illőnek kell lennie. Éppen ezért, építve az eddigi tapasztalatokra, a tagsági program tovább fejlődik, formálódik, hogy még jobban szolgálja a benne dolgozók és általa fejlődő freelancerek igényeit.

2021 szeptemberétől Majsai Ricsi irányítása alatt, Freelancerek.hu néven folytatódik a 12 hónapos program és ezzel együtt a freelancer rendezvények, melyben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap a közösség. Szintet lépve a tudásmegosztás és egymástól tanulás terén, több fórumot teremtve arra, hogy a már csatlakozott tagjaink is egyre szervesebben kapcsolódjanak bele a közösségépítésbe.

A következő hónapok eseményeiről Majsai Ricsi mesél nekünk:

„ A Freelancerek.hu keretei között a már korábban megszokott rendezvények mellett rengeteg újdonsággal készülünk. Szeptembertől minden hónapban havi challenge segítségével erősítjük a közösséget és annak céljait. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden hónapban új inspiráló feladatokat adunk a közösségnek, hogy együtt fejlődjünk és növekedjünk.

Visszatér a Mastermind is, új konstrukcióban, új keretekkel, szintén havi 1 alkalommal, melynek célja, hogy még könnyebben szerezhessünk fejlesztő támogatást a közösségtől, ennek segítségével egyszerűbben léphessünk vállalkozásunkkal a következő szintre.

Mindannyiunk számára egyre tisztábban látható, milyen fontos egészséges, aktív életet élni. Ezért egészítettük ki a már korábban is megjelenő közös kirándulásokkal a tagsági csomagot, ami havi 1 fix alkalmas sporttevékenységet jelent: falmászás, kajak, túrázás vagy bármi, ami a közösség számára érdekes lehet. Egészségünk megőrzése és javítása mellett ez teljesen új lehetőséget ad a közösségi kapcsolódásra, illetve kikapcsolódásra.

Talán mindannyian érezzük azt is, hogy az elmúlt időszak viszontagságainak feldolgozásához érdemes hasonló cipőben járó vállalkozókkal ismerkedni és kommunikálni. Ennek ad játékos keretet a Buzder Brigi által szervezett havi 1 alkalmas közös játék- és beszélgetéssorozat, a „Vállalkozói érzésekről őszintén”, ahol a sok kifelé tekintés után egy kissé befelé is tekinthetünk majd.

Természetesen nem maradhat el idén sem a Freelancer Karácsony. Mi már nagyon készülünk rá! A Freelancer Frekvencia podcast is a Freelancerek.hu oldalon folytatja tovább életét Cseh András vezetésével: havonta 2 új adással jelentkezünk, amiben kicsit jobban bemutatjuk tagsági programunk résztvevőit is, más sikeres vállalkozókkal egyetemben.

Ezt végigolvasva úgy is gondolhatnád: hát hogyan lesz lehetséges végig követni ezt a rengeteg eseményt, ami a Freelancerek.hu közösségében történik?! Erre pedig érkezik a legfrissebb újításunk, ami a korábbi belső felületen már sokak által várt közösségi funkció megjelenése.

Az elején fokozatosan, később pedig teljesen átültetjük a közösség kommunikációját Facebookról a közös, új freelancer social platformunkra, amelynek előnyeit kizárólag a tagsági program résztvevői élvezhetik. Egy szuper új funkcióval találkozhattok majd a membership.freelancerek.hu oldalon. A belső felületen külön témákban csoportokat fogtok találni, ahol kommentelhettek és képeket oszthattok meg, lesz news feed, a saját profilotokat is csinosíthatjátok, és még számtalan újdonsággal lepünk meg benneteket. A belső felületen projekteket is találtok majd, amikre jelentkezni tudtok, így új ügyfelekre is szert tehettek.

Wow! Nagyon izgalmas évzárás elé nézünk tehát, és remélhetőleg már ti is úgy várjátok, ahogy mi: vajon mit hoznak az elkövetkező napok, hetek, hónapok, amelyek során együtt, közösen haladhatunk előre a szabadúszás és vállalkozás építésének útvesztőiben. Ha bármilyen kérdésetek merülne fel, akkor pedig írjatok a hello@freelancerek.hu e-mai címre!

Jussunk fel együtt arra a bizonyos hegyre, hozzuk létre közösen azt a magyar szabadúszó ökoszisztémát, amiben mind élni szeretnénk!”