Loffice Coworking – ékszerdoboz a város felett

0
369
Loffice coworking Budapest

Izgalmas, modern irodaépület előtt állok a 9. kerületi Salétrom utcában, ahova Énekes Zsófihoz, a Loffice Coworking projekt menedzseréhez érkeztem egy kis könnyed beszélgetésre és iroda bemutatóra. 

A Loffice első budapesti irodája a Paulay Ede utcában nyílt 2009-ben, itt volt annak idején szabadúszásom első üzleti megbeszélése és itt jártam 2018-ban a Startup Safari eseményén előadóként, ahol többek közt Filep Szilvivel meséltünk a nyárra szervezett digitális nomádoknak szóló fesztiválról. (És ahol, mint később kiderült, a nézők között ült leendő férjem… bár akkor mi még nem ismertük egymást). Mindenesetre érthetően pozitív emlékeim kötődnek a Lofficehoz, ezért kíváncsian vártam a mai találkozót.

Gyárépületből coworking iroda

Az első budapesti Loffice a Zenekadémia kottanyomdájának épületében kapott helyet, a bécsi iroda egy cipőgyár helyét vette át, míg a Salétrom utcai iroda első helyszíne egy műanyagfeldolgozó-üzemnek adott új életet (ez utóbbi egyébként 2013-ban Év Irodája design díjat is nyert). Ahova most érkeztem, az a szomszédban fekvő 6 emeletes, csodaklassz új Loffice, amely 2020-ban nyerte el Az Év Közösségi Tere díjat. Ha tehát szép, designos irodai környezetet keresel, itt biztosan jó helyen jársz.

A Loffice közösségi irodája a legfelső emeleten található, a többi emelet lakója többnyire a Wolt, a Loffice egyik legnagyobb bérlője.  Már a liftből is csodás kilátás nyílik, de ezt az ablakokkal teli belső tér még tudja fokozni. Ahogy beléptem az irodába, igazi kis ékszerdobozban találtam magam. Gyönyörűen felújított design iroda tárult a szemem elé, csupa mosolygó szempárral. Az egyikük Bella, a Loffice hosztja, a többiek, köztük Zsófi is, akihez érkeztem, a konyhában sürögnek forognak, épp valami finomat főznek a csapatnak a heti közösségi ebédhez. 

Zsófi átadja a hagymapucolást és rögtön körbe is vezet. Az irodát két csodás napsütéses terasz öleli körbe, a belső térben 16 munkaállomás, tárgyalók és egy olyan gyönyörű fürdőszoba várja a tagokat, amilyet bárki akár otthon is elfogadna.

A Loffice közössége

A keménymag néhány fix tagból és a Loffice munkatársaiból áll, ők láthatóan egy jól összeszokott, barátságos és nyitott közösséget alkotnak. Mellettük, az asztalok többségét a néhány hónapra elköteleződők és a beeső, átutazó Loffice látogatók töltik meg. Olyannyira, hogy érdemes látogatás előtt ellenőrizni az online foglalási rendszerben, hogy van-e még az adott napra szabad asztal, mielőtt elindulunk ide dolgozni, mert előfordulhat, hogy teltház van, mint érkezésem napján is. Szerencsére a tavasz beköszöntével a teraszon található asztalok is elérhetőek, így aki szeret napsütésben egy finom kávéval elmerülni a napi munkában, itt biztosan megtalálja a számítását.

A Loffice-osok a már említett közösségi ebéd mellett (amit, ismétlem, a Loffice munkatársai főznek, minden héten!), olyan szuper közös programokat is szerveznek, mint például közös virágültetés a Föld napja alkalmából, kertimozi, körteszedő party a kertben vagy akár csak egy random, munkaidő utáni fröccsözgetés a teraszon. Nem csoda, hogy ilyen jó hangulatban és kreatív programok között többször is előfordult már, hogy a coworkerek a Loffice-ban töltött évek alatt olyannyira egymásra találtak, hogy házasság lett belőle.

Az egyfős vállalkozások és kis KKV-k mellett a Loffice közösségének részei nagy bérlőik is. Boldog Loffice iroda lakók a Mastercard, Wolt, Nespresso és a Rollbar munkatársai is.

Loffice büszkeségek

A Loffice 2009-ben az első coworking irodaként nyílt meg Budapesten és azóta töretlenül fejlődik, szerencsére a vírust is bezárás nélkül átvészelték. Bécsi irodájukkal szintén az elsők között voltak, így erősítve Ausztriában is a coworking mozgalmat.

A 2009-es indulás óta számos kisvállalkozás nőtt nagyra szárnyaik alatt és legújabb egyedülálló szolgáltatásuk, a Business Jump nem kisebb vállalást tesz, mint hogy segít az ausztriai üzleti álmokat dédelgető vállalkozásoknak a kinti piaci környezet megismerésében és az osztrák cég létrehozásához szükséges adminisztratív- és jogi útvesztőben való eligazodásban.

Anyukaként különösen kedves a számomra a Loffice social impact projektje, a Coworkid Alapítvány, amely a GYES-en és GYED-es lévő kisgyermekes szülők munkaerőpiaci aktivitását igyekszik növelni a programokon, készségfejlesztésen és közösségépítésen keresztül.

A Loffice állatbarát iroda, szeretettel fogadják a tagok kisállatait is (nekem is volt alkalmam találkozni egy kis sötétszőrű göndör cukiságga).

A helyfoglalás profi online rendszerben történik, ha kipróbálnád, nincs más dolgod, mint bejelentkezni a Loffice Coworking oldalán található elérhetőségek valamelyikén.