Programok, melyek segítenek, ha otthonról dolgozol

0
196
Programok, melyek segítenek, ha otthonról dolgozol

A freelancer életmód ma már elképzelhetetlen online eszközök, projekt management szoftverek, kapcsolattartást segítő appok, hatékonyságnövelő programok nékül. A Freelancerblog szerkesztősége is remote csapat, mi is aktívan használjuk a különféle eszközöket, hogy zökkenőmentessé tegyük a változó vidéki és külföldi székhelyű csapattagok munkáját. Több programot is kipróbáltunk, ezek a kedvenceink:

1. A csapattal való kommunikációra és kapcsolattartásra a Slack -et használjuk. Ez egy chat alapú rendszer, segítségével különböző témakörök köré építve, az e-mailezésnél gyorsabban tudsz kommunikálni a csapatoddal. Egyszerű használni, sok hasznos funkciója van és az ingyenes verzió is bőven tudja azt, amire szükség van.

2. A munkaidő mérésére a Toggl -t tudod használni. Ez a program segít abban, hogy nyomon tudd követni a saját és/vagy alkalmazottjaid, alvállalkozóid munkaidejét. Ugyan erre tudod használni a Time Doctor-t is.

3. Egyéni és csapat meetingekhez számunkra a leghatékonyabban és legstabilabban működő program a Zoom videochat. A program ingyenes formájában 40 perces videocall-okat enged, mindezt a legkevesebb akadozással és egyszerre akár 100 fővel tudunk egyszerre kommunikálni. Ezen felül a Skype-ot és a Google Hangouts alkalmazást is hasonlóan tudod használni.

4. Project managementre több izgalmas lehetőség is van. Mi a Trello-t, az Asana-t és a Monday-t ajánjuk. Itt beoszthatod a feladatokat és egy átlátható működést tudsz kialakítani magad és csapatod számára. Bővebben itt írtunk róla.

5. Fájlmegosztásra és azok rendszerezésére használhatjátok a Google Drive-ot vagy a Dropbox-ot, hogy csak a két legismertebbet említsük.

6. Készts, vagy nézz oktatóvideót a Eduflow-n, Udemy-n vagy akár Skillshare-en, ahol egy előfizetéssel egy teljes tudásbázishoz fér hozzá az érdeklődő.

7. A LogMeIn húsz év alatt budapesti garázscégből globális IT nagyvállalattá fejlődött. Segítségükkel, otthonról akár a benti gépeden is dolgozhatsz és számos egyéb jól átgondolt szoftvert fejlesztettek az online kommunikációhoz: GoToTraining, GoToMeeting, GoToWebinar és társai.

8. Akad a gépezet, lefagy a rendszer? Ha meg akarsz győződni arról milyen gyors internetet használsz, akkor ezt leggyorsabban a https://fast.com/ -on tudod megtenni.

Úgy gondolod hasznos lehet másoknak valamilyen program ami itt nem szerepel? Küld el nekünk! Mi folyamatosan frissíteni fogjuk a listát.

Amennyiben bármilyen kérdésre, vagy segítségre van szükségetek az átálláshoz, írjatok nekünk bizalommal a hello@freelancerblog.hu e-mail címre. Mindenkinek sikeres ügymentet kívánunk az elkövetkező hetekre!