Freelance Business Month: egy teljes hónap, ami a freelancerekről szól

0
314
FBM freelancer üzleti hónap

A Freelance Business Month (FBM) a szabadúszók örömünnepe, célja, hogy egyesítse az egész freelancer ökoszisztémát. Idén már 3. alkalommal a teljes október arról fog szólni, hogy a független vállalkozások és a szabadúszók megosszák egymással ötleteiket, üzleti tapasztalataikat és élményeiket. 

Foglald le a helyed 2022 legnagyobb freelancer rendezvényén! A részvétel (szeptember végéig) INGYENES, de adományjegy vásárlására is van lehetőség. Foglald le jegyed most: freelancebusinessmonth.com.

Mi az a Freelance Business Month?

A Freelance Business Month Elina Jutelyté, a Freelance Business Community alapítójának alapötlete nyomán indult el, aki szeretett volna világszerte kapcsolatba lépni más szabadúszókkal, hogy megtudja, ők hogyan vezetik vállalkozásukat. A tisztán üzleti jellegű témák mellett más freelancereket érintő kérdésekről is szeretett volna pontosabb képet kapni. Olyan kérdésekre keresett választ, minthogy merre tart a freelancing, milyen problémák és kérdések foglalkoztatják a szabadúszókat, és hogyan segíthetik őket különböző közösségek és szervezetek.

A rendezvény célja, hogy a szabadúszók számára képzési és kapcsolatépítési lehetőséget biztosítson. Az FBC alapítója, Elina nagyvállalatok rendezvényeinek szervezésével foglalkozik, és mindig is ámulatba ejtette, ahogyan az előadók megosztják történeteiket a nagyközönséggel. Ehhez hasonló kapcsolódási lehetőséget szeretett volna létrehozni kifejezetten a szabadúszó ökoszisztéma számára, ahol a résztvevők inspirációt és motivációt kaphatnak a vállalkozásukhoz, valamint új ötletekre és üzleti kapcsolatokra is szert tehetnek.

„Ezzel az eseménnyel az is célunk, hogy megmutassuk a szabadúszók világszerte egyre hangsúlyosabb jelenlétét. Támogatjuk a munka és a magánélet jobb egyensúlyát, a munkával kapcsolatos nagyobb elégedettséget, és hiszünk abban, hogy ezt a szabadúszó munkával lehet elérni.” – osztotta meg Elina.

Az FBM az egyetlen globális esemény a szabadúszók számára, amely egy teljes hónapig tart, és rendkívül sokféle témát és szakterületet felölel.

Eline kedvenc gondolatai a korábbi Freelance Business Month eseményekről

A szabadúszó munka olyan, mint a randevúzás. Alison Grade, a Freelance Bible szerzője

Miért hasonlít a freelancing a randevúzáshoz? Mert, nagyon fontos az első benyomás. El kell hinned magadról, hogy rád van szüksége a másiknak. A felek hosszú távú kapcsolatra törekednek, és meg kell tudni osztaniuk a másikkal az értékeiket, hiszen mindketten olyanokkal akarják tölteni az idejüket, akik mellett jól érzik magukat.

Mi Alison tanácsa? Akárcsak egy randevú kezdetén, kezdj visszafogottan, nyújtsd a legjobbat, és nézd meg, hogy ez hova vezet. Lépésről lépésre mélyítsd el a kapcsolatot.

***

Luk Smeyers emlékeztetett minket az egyik legjobb dologra a független munkavégzésben, – arra, hogy ez lehetővé teszi, hogy olyan életet élhess, amilyet csak szeretnél! Azt javasolta, tartsd szem előtt az okot, amiért elindítottad a vállalkozásod, és ne vállald túl magad olyan munkákkal, amelyek nem visznek közelebb a célod eléréséhez. Válj szakértővé, és ez segít majd a szolgáltatásod értékesítésében (akár magasabb áron). Kalkuláld be az időbeosztásodba azokat az időszakokat, amik segítenek, hogy láthatóvá válj a célközönséged számára.

Luk megosztotta a saját munkaidő formuláját (70 – 30- 2,5) is, ami lehetővé tette számára, hogy 4 napra rövidítse a munkahetét, és szabadon élvezhesse a hobbijait.

  • Lecsökkentette  az ügyfelekkel való kapcsolattartás idejét (70%-ra)
  • Több időt fordított arra, hogy láthatóvá váljon, hitelességet és bizalmat építsen (a munkaidő 30%-a)
  • Emelte az árait (a piaci ár 2,5-szeresére)

Szabadúszóként olyan életet élhetsz, amilyet szeretnél, de ehhez abba kell hagynod a túlvállalást és az ezzel járó tűzoltást.

***

Denise Brouder a munkavégzés jövőjének 3 fő vetületét határozta meg: 

  • A munkahelyek forradalmát (váltás az irodai munkavégzés irányából a rugalmas munkakörülmények felé). 
  • A foglalkoztatás forradalmát (az alkalmazotti létből a rugalmas munkavállalás felé tolódást) .
  • A készségek forradalmát (a szükséges és a rendelkezésre álló készségek közötti szakadék egyre nő, a freelancerek ezekre rugalmasan tudnak reagálni). lletve a szaktudás mellett olyan szabadúszó készségekre is szükség van, mint amilyen az empátia, a problémamegoldó készség, és alkalmazkodóképesség).

***

A The Human Cloud szerzői Matt Mottola (aki egyben Venture L társalapítója) és Matt Coatney (díjnyertes szerző és TED előadó, az a C-Level Technology igazgatója) azt kutatják, hogy hogyan válhatnak a freelancerek a jövő munkahelyeinek lényeges alakítóivá. Véleményük szerint az előrelátó vezetők már most is szívesen alkalmaznak szabadúszókat és úgy gondolják, hogy ez a jövőben szélesebb körben is általánossá fog válni. A jövőben az ügyfelek nagy dilemmája a szabadúszók és az ügynökségek közötti választás lesz, de mivel a független szakemberek gyakran gyorsabbak és rugalmasabbak, ezért ők előnyben lesznek.

***

Ian de Swart, a Charipickers társalapítója kiszámolta az alkalmazottak és szabadúszók teljes céges költségét, és arra jutott, hogy a vállalatok számára anyagilag sokkal racionálisabb döntés független szakemberekkel dolgozni.

Megnyílt a 2022-es Freelance Business Month regisztrációja!

A Freelance Business Month 2022. október 1. és 31. között visszatér, több mint 80 előadóval, tele tanulással, inspirációval és kapcsolatépítési lehetőséggel.

5 témát fed le a rendezvény:

1. The Future of Freelance 

2. Starting Freelancing 

3. Growing Freelancing 

4. European Freelance Ecosystem

5. Freelancing in the Future of work 

A meghívott előadók és szabadúszó szakértők között helyet kaptak: cégtulajdonosok, vezérigazgatók, TED/TEDx előadók, könyvszerzők, a szabadúszó gazdaság kulcsfontosságú véleményformálói, művészek és sportolók, és neves tanácsadók, akik olyan márkákkal dolgoznak vagy dolgoztak együtt, mint az MBO, az Airbus, az Open Assembly, a World Employment Confederation, a Microsoft, a Procter & Gamble, a BBC vagy a Samsung.

Ha szabadúszó vagy, vagy szeretnél az lenni, netalán szabadúszókra specializálódott vagy szabadúszókkal dolgozó vállalkozást vezetsz, akkor ez az esemény neked szól!

Csatlakozz a rendezvényhez! A részvétel (szeptember végéig) INGYENES, de adományjegy vásárlására is van lehetőség. Foglald le jegyed most: freelancebusinessmonth.com.