Alkalmazottból szabadúszó leszek!

Érdekel a szabadúszás, de nem ismersz senkit, akit megkérdezhetnél róla? Esetleg vannak freelancer ismerőseid, te túl sok a cukormáz a történetükön vagy épp ellenkezőleg, elég sötétnek láttatják ezt az életformát? Számtalan kérdésed van, de nincs aki megbízható, objektív válaszokat adna rá?

A FreelancerBlog missziója éppen az, hogy hitelesen, objektíven, cukormáz mentesen mutassa be a szabadúszó életmódot, annak minden szépségével, nehézségével és lehetőségével együtt.

Az első és legfontosabb, amit tudnod kell: ez nem egy jobb, szebb, kellemesebb munkavállalási forma, mint az alkalmazotti vagy vállalkozói lét. Nem jár sokkal kevesebb munkával, idővel és aggodalommal. Egyszerűen csak MÁS. Van akinek egy adott időszakban jobban illeszkedik az életmódjához, céljaihoz, van akinek rémálom. Van olyan freelancer aki tud élni az így megteremtett szabadsággal, de van aki évek alatt sem tud olyan életet kialakítani, mint amit anno #freelancelife hashtaggel látott Instán.

Hogy kipóbálni érdemes-e? IGEN! Amíg nem próbáltad, nem tudhatod, hogy neked való-e, másrészt mindenkinek van olyan időszak az életében, amikor nagyon nehéz összeegyeztetni egy alkalmazotti főállást az aktuális élethelyzetünkkel és rugalmasabb keretekre van szükség. Ez lehet egy hosszabb utazás, költözés, tanulás, egy új ötlet kipróbálása vagy a gyerekvállalás.

Ha készen állsz arra, hogy közelebbről is megismerkedj a szabadúszással, nem félsz attól, hogy nem lesz olyan cukormázas a valóság, mint amilyennek eddig láttad, ha szeretnél időt spórolni, de mégis alaposan körbejárni a témát és felkészülni, mielőtt nagy indulattal holnap felmondanál, foglalj egy időpontot és beszélgessünk!

MILYEN KÉRDÉSEKKEL FORDULHATOK HOZZÁTOK?

 • Kik azok a szabadúszók és mennyien vannak?
 • Miben más ez, mint az alkalmazotti vagy vállalkozói lét?
 • Mik a legnagyobb előnyei, nehézségei?
 • Milyen szakterületeken érdemes kipróbálni magamat szabadúszóként?
 • Hogyan/Honnan lesz ügyfelem?
 • Mik azok az online munka oldalak?
 • Hogyan induljak el Upwork-ön?
 • Hogyan építsem fel a személyes márkámat?
 • Hogyan indítsam el az egyéni vállalkozásomat?
 • Mennyit lehet keresni szabadúszóként?
 • Milyen költségeim lesznek szabadúszóként?
 • Hogyan árazzam be magam, a szolgáltatásomat?
 • Mennyi idő alatt fogok eljutni addig, hogy annyi keresek, mint alkalmazottként?
 • Kik azok a digitális nomádok és mit kell tudni erről az életformáról?

Az elmúlt években több száz szabadúszó történetét mutattuk be az eseményeinken, a Freelancer Fesztiválon, a havi meetupokon vagy éppen a FreelancerBlog hasábjain. Jól ismerjük ennek az életmódnak a képviselőit, a mindennapi kihívásait, szépségeit és lehetőségeit. Egy tanácsadás alkalmával nem fogjuk megtervezni a szabadúszó életed, de hiteles információkat, tanácsokat tudunk adni, amik segítenek a tervezésben.

KI LESZ A TANÁCSADÓM?

Filep Szilvia

alapító, FreelancerBlog

Marketing szakember, kedvenc területe a tartalommarketing. Nemzetközi nagyvállalati közegben edződött, a hazai freelancer ökoszisztéma építésében 2013 óta vállal aktív szerepet. Az Upwork egykori trénere, a FreelancerBlog alapítója, a Freelancer Festival, Freelancer's Week és Freelancer Piknik megálmodója, a Freedom X Fest nemzetközi konferenciasorozat társalapítója és projektmenedzsere. 2020 eleje óta egyre aktívabban vesz részt a közösségi irodai munkavégzés népszerűsítésében és izgalmas terek, koncepciók létrehozásában. Kiemelt ügyfelei a vászolyi PortusHome Coworking & Coliving, a budapesti Szikra Coworking és a globális ökoszisztémát építő Freelance Business Community.

HOGYAN MŰKÖDIK ÉS MENNYIBE KERÜL?

Kattints a jelentkezés gombra és töltsd ki az adataidat.

Erre a kedvenc űrlapos szoftverünket, a Typeform-ot használjuk, a kitöltés nem több, mint 2 perc. Kérjük csak akkor jeletkezz, ha biztosan szeretnéd igénybe venni a tanácsadást. Ha kérdésed van előzetesen, írj nekünk a hello@freelancerblog.hu címre.

Meghívást kapsz a 60 perces online tanácsadásra, emailben.

A jelentkezéskor arra kérünk, hgy adj meg 3 időpontot a következő 2 hétben, ezek közül az egyik általában szabad Szilvi naptárában is. A tanácsadás online zajlik, melyhez a Zoom szoftverét használjuk.

A 60 perces tanácsadás díja 15.000 Ft, melyről utólag kapsz egy alanyi áfamentes, átutalásos számlát.

Nem kell előre fizetned. Ha korrekt választ kapsz a kérdésidre, akkor biztosak vagyunk benne, hogy korrektnek érzed majd a tanácsadás díját is. Ha nem tudunk érdemi információt adni a kérdésidre, mert túl komplexek vagy az adott témában nem vagyunk igazán kompetensek, azt jelezni fogjuk már a beszélgetés során és így csak örülünk annak, hogy megismerkedtünk, de számlát nem küldünk.