Médiaajánlat

FreelancerBlog – az első magyar nyelvű, kifejezetten szabadúszóknak szóló online magazin

A munka világa változik. Tulajdonképpen folyamatosan. Csakhogy ez a mostani változás olyan mértékű, ami globálisan alakítja át a munkáról alkotott képünket, a foglalkoztatás rendszerét és a munkavállalók mindennapjait. Ha picit odafigyelünk, felismerhetünk apró jeleket: a sokat emlegetett Y generáció szabadságvágyát, a nagyvállalati szféra rugalmas munkavégzési megoldásait, a közösségi irodák elterjedését vagy a megosztás alapú gazdaság térnyerését. Ha összekötjük a pontokat és figyelembe veszünk néhány nemzetközi adatot (az USA munkaerőpiacának már 36%-a dolgozik független vállalkozóként, az EU 28 országában 24%-kal nőtt a független szakemberek száma 2008-2015 között, ez egyébként stagnáló munkerőpiacon), akkor egyértelművé válik, hogy ennek a forradalmi változásnak a mozgatórugói a freelancerek, vagy más néven szabadúszók, független szakemberek, de egyre gyakrabban találkozhatunk egy speciális szegmensükkel, a digitális nomádokkal is. 

Ennek a Magyarországon is dinamikusan növekvő, óriási potenciállal rendelkező életforma képviselőinek és az ez iránt érdeklődőknek hoztuk létre 2018 februárjában a FreelanceBlogot. Gyakorlatias, objektív, tartalmas cikkekkel a hatékony munkavégzés, ügyfélszerzés és -megtartás, vállalkozói lét, coworking és freelancing témáiban. Emelett főként magyar, tapasztalt szabadúszók történeteit osztjuk meg interjúk formájában, valamint bemutatjuk a hazai közösségi iroda kínálatot, illetve beszámolunk a freelancerek számára legfontosabb eseményekről, konferenciákról, fesztiválokról is.

Olvasóink

Az oldal olvasói jellemzően olyan magasan képzett, szakmai tapasztalattal rendelkező 25-35 év közötti férfiak és nők, akik érdeklődnek a freelancer életforma és az ehhez kapcsolódó témák iránt. Szakmájukat tekintve nagyon színes a paletta, a legtöbben webfejlesztők, designerek, szoftverfejlesztők, online marketingesek, digitális projekt menedzserek, grafikusok, coachok, szövegírók, vloggerek, bloggerek, HR-esek, pénzügyesek…

A tapasztalt szabadúszók mellett jelentős számban látogatják az oldalt alkalmazottként dolgozó szakemberek is. Ez a munkavégzési és életforma számos jól képzett, tapasztalattal rendelkező munkavállalót vonz egy rugalmasabb, függetlenebb, várhatóan boldogabb karrierút felé. A vállalati közegben szocializálódott munkavállalóknak sokkal kevesebb információjuk van erről a világról, a képviselőiről, a kihívásokról és nehézségekről. Számukra különösen fontos, hogy kézzelfogható, gyakorlatias tudáshoz jussanak és valós, elérhető példákból és példaképekből inspirálódhassanak.

Elérés – itt tartunk most

  • Havi 6.000 egyedi látogató, több mint 40.000 olvasó az elmúlt 12 hónapban
  • Havi 10.000 oldalletöltés
  • Több mint 500 résztvevő az eseményeinken 2019-ben
  • Az indulást követő néhány hónap alatt közel 3000 meghallgatás a Freelancer Frekvencia podcast csatornánkon

A kiváló tartalomban hiszünk

A Freelancerblog nem híroldal, hanem egy szakmai magazin, tudásbázis. Nem aktualitásokra épül, hanem a freelancer életmóddal kapcsolatos információk hiteles, megbízható forrása. Éppen ezért a cikkeink legalább 800 karakter hosszú, tartalmas írások. Az egyes blogposztok olvasottsága folyamatosan épül, egy-egy anyagunk hónapok, vagy akár évek múlva is referenciaként szolgálva egy témában. Így nem véletlen, hogy bár aktívan használjuk a social média csatornákat is, az oldal látogatóinak több, mint 80%-a organikusan, a keresőből érkezik.

A kezdetek óta abban hiszünk, hogy hosszú távon csak a kiváló minőségű tartalmak hoznak eredményt. Az elmúlt két évben ennek a stratégiának a mentén építettük a Freelancerblogot, így mára a látogatóink zöme hirdetések nélkül érkezik az oldalra. Ennek a munkának a gyümölcsét élvezik a hirdető és együttműködő partnereink is.  

Célzott elérés, hatékony kommunikációs csatornák

A Freelancerblog nemcsak egy online magazin. A hazai szabadúszók közösségét és ezzel együtt a munka jövőjét építjük itt, Magyarországon. A márka mögött egy rendkívüli csapat áll, akik több tízéves tapasztalattal rendelkeznek a márkaépítés, marketing és szövegírás területén.

Az online felületeink, social media csatornáink és a változatos esemény formátumok a célközönségünk széleskörű, hatékony elérését biztosítják. Együttműködő partnereinknek személyre szabott, a céljaikat leginkább támogató tartalmi kommunikációs csomagot állítunk össze. Jelenleg az alábbiak az elérhető elemek:

Freelancerblog.hu online magazin

Tartalmi együttműködés az online magazin hasábjain. Egyedi anyagok elkészítése és megjelentetése: interjú, PR cikk, esettanulmány, beszámoló, listák. A tartalmakat minden esetben a Freelancerblog szövegírói készítik el a megrendelő igényei alapján, a magazin stílusához illeszkedve.

Tuesday Talks meetup

A Freelancerblog havi meetupja, minden hónap második keddjén. Az állandó helyszíne a Szikra Coworking, a formátuma pedig egy talk-showra hasonlít. Minden alkalommal három vendéget hívunk, hogy az aktuális havi témáról beszélgessünk. Az eseményt játékos networking zárja.

Freelancer Frekvencia podcast

2019. december 30-án indult el a podcast csatornánk, ahol sikeres magyar szabadúszókkal beszélgetünk.
Spotify: https://open.spotify.com/show/2kaVy7ypyPbSCVZcAlsRla
Apple podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast/freelancer-frekvencia/id1492492184

Social media csatornák

Aktívan használjuk a Facebook, Linkedin és Instagram oldalunkat, egy-egy kiemelt tartalmat, eseményt így széles körben tudunk kommnikálni. A dinamikusan növekvő, jelenleg 2000+ taggal rendelkező nyilvános facebook csoportunk pedig ideális releváns események, szolgáltatások, projektek és állásajánlatok kommunikálására.

Freelancer Festival 2020

2020. november 14-én 3. alkalommal kerül megrendezésre a munka jövőjének és a freelancer életmód híveinek éves konferenciája. 30+ előadó, 250+ résztvevő, 180 perc networking. Bővebb információ: https://freelancerfestival.hu/.

Kapcsolat

PR cikket szeretnél megjelentetni, esetleg egy cikksorozatot, vagy szívesen előadnál valamelyik eseményünkön? A testreszabott, egyedi ajánlatunkért írj nekünk a hello[kukac]freelancerblog.hu-ra vagy hívd a +36 20 312 7797-es telefonszámot. 

Hirdetőink és együttműködő partnereink