FreelancerBlog Membership: tagsági program kezdőknek és haladóknak

2020 elején elindult a FreelancerBlog előfizetői és tagsági programja, ami a különösen kreatív “FreelancerBlog Membership” nevet viseli. Ebben a posztban elmeséljük, mit akarunk ezzel az egésszel és miért. Illetve egyáltalán nem túl nyomulósan és salesesen elmagyarázzuk, miért életed egyik legjobb döntése, ha belépsz a klubba!

Mi tulajdonképpen a FreelancerBlog?

Bizonyára észrevetted már, hogy ezen a weboldalon mindenféle cikkek (interjúk, útmutatók, riportok, tudósítások, beszámolók…) jelennek meg freelancer témában, és/vagy felbukkanak a Facebookodon vagy beléjük botlasz Instán, esetleg Linkedin-en. Ez a tudatos témaválasztás és közösségi építkezés természetesen nem véletlen. Mi, az alapítók (Szilvi, Ricsi, Gergő) néhány éve úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a freelancer életmóddal kapcsolatos tudásanyagot rendszerezni, kiegészíteni, és az egyre jobban formálódó magyar freelancer-közösség számára egy stabil platformot, hátteret nyújtani, rendszeres eseményekkel és igényes, releváns tartalmakkal.

A kezdeti visszajelzések, a mutatkozó igény miatt folyamatosan fejlesztjük ezt a kezdeményezést. Minden tevékenységünk alapja és hírmondója, a FreelancerBlog online magazin 2018. február 22-én indult. A téma iránt elkötelezett szakemberek segítségével az elmúlt évek során számos izgalmas projektet indítottunk útjára, így a FreelancerBlog mára a hazai freelancer közösség és ökoszisztéma építésének egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. 

Online magazinon innen és túl

Ezzel az online magazinnal a tudásmegosztás a célunk: praktikus útmutatókat, hasznos esemény összefoglalókat készítünk és interjúk formájában bemutatjuk a lehetséges freelancer karrier útvonalakat és sikersztorikat. Emellett számos havi eseményt szervezünk: meetupot, workshopokat, mastermindot, kapcsolatépítő eseményeket és egy több mint 200 fős éves konferenciát, a Freelancer Festival-t.

A 2019-es év végén elindult a podcast-szériánk is (Spotify, Apple Podcast), és lassan elkezdődött a videós tartalmak gyártása, melyet a youtube csatornánkon teszünk közkinccsé.

A téma iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az elmúlt évben több mint 500 résztvevőt köszönthettünk a rendezvényeinken és közel 40.000 olvasó lapozgatta a FreelancerBlog virtuális lapjait. A podcastunk pedig néhány hónap alatt közel 3000 meghallgatást ért el.

Ezzel együtt 2020 hajnalán elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy egy önműködő és önfenntartó projektté fejlesszük ezt az egészet, azért, hogy a munkaidőnk egyre nagyobb részét áldozhassuk rá, ezáltal egészen profi színvonalon és nagyívű elképzeléseket megvalósítva teremtsünk új értékeket ennek a közösségnek.

Ennek részeként hoztuk létre a 12 hónapos tagsági programunkat FreelancerBlog Membership néven aktív és leendő freelancerek számára.

Mire jó ez, és miért pont most?

Egy idő után rájöttünk, hogy a vállalkozói élet iránt érdeklődők mellett (akik a közönségünk nagy részét adják) most már van egy jelentős “haladó” közösség is, és hogy sokat tudunk tanulni egymástól ügyfélszerzésről, a magány és a kiégés elkerüléséről, az árazásról, és a tipikus work-life balance és hatékonysági módszerekről, mint amilyen az alapos tervezés és a tervek végrehajtásának művészete.

Úgy tűnik, hogy van itt valami felfedeznivaló, valami tanulság, valami elvégzendő munka, ebben a permanens globális változásban, amiben a foglalkoztatás világa, de őszintén és igazából, az egész világunk benne van már vagy 20 éve. És nem látszik, hogy a közeljövőben belassulnának a dolgok. 

A globális járvány gyakorlatilag azonnal lesújtott, ahogy bejelentettük a februári találkozónkon a tagsági program indulását, és mivel egy csomó izgalmas esemény-ötletünk van, ez a mi terveinket is keresztülhúzta – de nem mindenben. A kényszerű home office és az általános gazdasági bizonytalanság pont egy olyan helyzetet alakított ki, ahol szerintünk a mi tapasztalatunkra még nagyobb szükség van, ahol a freelancer életforma kifejezetten hasznosulhat, mert alkalmazkodóképesebb, rugalmasabb.

Amikor ennek a pandémiának pedig vége,

az új világ meggyőződésünk szerint sokkal jobban fog hasonlítani ahhoz a világhoz, amit mi már jól ismerünk. 

A mi világunkhoz, amit a megszokott kereteken kívül, a komfortzóna határain túl lehetett idáig megtalálni.

A freelancerek falkája

Összegezve, a blog indulásának második évfordulóján arra jöttünk rá, hogy:

  • talán kicsit tudat alatt, de lényegében felépítettünk egy átfogó keretrendszert, ami kulcsfontosságú elemeket tartalmaz minden kezdő és haladó freelancer számára;
  • rengeteg hasznos szakmai anyagunk gyűlt össze, aminek mi nagyon örültünk volna, ha valaki elénk tárja őket, még kis freelancerpalántaként, néhány évvel ezelőtt;
  • kialakult körülöttünk egy közösség, egy közös értékekre és vízióra épülő kapcsolatrendszer, ami egyedülálló szakmai lehetőségeket és tudásforrást jelent.

Ezért most örömmel mutatjuk be a tagsági programunkat. Ez egy olyan szolgáltatás és programcsomag, amellyel mindenki szintet léphet munkahatékonyság, pénzügyek, ügyfelek, önmegvalósítás, önfejlesztés és közösségi igények terén egyaránt. Egészen pontosan az alábbi 3 fő feature mentén:

1. Események és képzések: havi meetupok, workshopok, mastermind és kapcsolatépítő események. Emellett az éves tagság belépést biztosít a hazai szabadúszók éves találkozójára, a Freelancer Fesztiválra is! Ezt idén novemberben fogjuk megrendezni, immár harmadik alkalommal.

2. Közösség és személyes kapcsolat, tanácsadás: élő események, aktív közösségépítés online és offline, fogadóórák és személyes konzultációk.

3. Kedvezmények, hasznos dokumentumok és letölthető anyagok: többek között freelancer kuponfüzet, szerződés és árajánlat minták, hozzáférés a meetupokról készült videók archívumához…

ITT megismerhetitek a tagsági program részleteit. 

Tagdíj, ami azonnal megtérül

A 12 hónapos tagság díja 96.000 Ft, mely havi 8.000 forintos költséget jelent. Ezt igazán könnyen ki lehet úgy használni, hogy több értéket viszel el, mint amennyit fizetsz érte. Ha átnézed a tagsági jogosultságokat, ezt könnyen kimatekozhatod és közben kapsz még sok ezer forintnyi szakmai anyagot és szolgáltatást ingyen is, azon TÚL, hogy pluszba kerülhetsz.

Persze ha először csak körbenéznél, van egy 5000 Ft-os havidíjas opciónk is, vagy eljöhetsz egy-egy eseményünkre, hogy lásd, neked való-e ez a közeg. A 12 hónapos tagsággal viszont nemcsak te, hanem mi is elköteleződünk feléd: 365 napon át veled tartunk és teljeskörű hozzáférést kapsz minden anyagunkhoz, eseményünkhöz, kedvezményünkhöz. 

Zárszó, ami nem búcsú, hanem üdvözlet

Reméljük sikerült érthetően és átfogóan bemutatnunk, hogy mit és miért csinálunk ezzel a kicsit megfoghatatlan, egyszerűen fogalmazva médiaszolgáltató, de egyébként ennél lényegesen több FreelancerBlog nevű valamivel. A blogposzt végén mindenképpen szeretnénk kinyilvánítani, hogy:

Köszönet minden egyes elolvasott betűért, meghallgatott szóért és a rendezvényeinken közösen beszívott oxigénmolekuláért!

Ez az egész csak Veletek és Értetek működik, mi pedig szeretnénk minél többet dolgozni a magyar freelancer-szcéna minőségi tájékoztatásán, képzésén, fejlesztésén, a végtelenbe és tovább. 

A FreelancerBlog különleges szerkesztőségi vezércikkét olvashattátok, mindenkit ölelünk, hamarosan találkozunk élőben is, de addig is – minden héten képzés, meetup, vagy buli egy darabig még a virtuális térben, aztán reméljük mihamarabb élőben!

Üdvözlettel,

Szilvi, Ricsi, Gergő

Freelance copywriter, blogger, ghostwriter, storyteller. A szabadúszást az önellátó kertészkedéssel ötvöző életformát teszteli a Börzsöny egyik völgyében.