Úgy tűnik, az a legfelelősségteljesebb magatartás, ha mindenki bezárkózik, és ezzel megfojtjuk a vírus terjedési képességeit. A FreelancerBlog is átáll teljesen digitális működésre és megpróbálunk mindenkinek segíteni ebben a rendkívüli helyzetben. Az alábbiakban részletezzük, hogy ez mit jelent.

Mivel van néhány évnyi rutinunk már a távolról végzett munkában, számunkra az lesz a kihívás, hogy olyan tevékenységeket is sikeresen emeljünk be az online térbe, amivel eddig nem foglalkoztunk, nem volt rá igény. Minket most az motivál, hogy példát és jó gyakorlatokat  mutassunk.

A világjárvány természetesen katasztrófális, és a követketkező néhány hétben sokan fogják elveszíteni az állásukat, átalakítani az üzleti profiljukat. De ugyanígy új üzleti lehetőségekre is nyílik lehetőség. Az írás évek óta ott van a falon, a technológia sokkal szabadabb munkavégzési formákat tett lehetővé, mint a hagyományos “munkahelyeken” sürgölődést. A karantén-intézkedések miatt most nagyon sokan, egész országok, nemzetek, ezzel együtt szektorok és iparágak kényszerülnek rá arra, hogy aktívan kipróbálják és élesben teszteljék azt, hogyan kell részt venni a munka világának fellazításában. 

Nekünk éppen márciustól indulnak új eseményeink, a Monday Masterminds és a Friday Fun – ezeket is, mint az összes többit online fogjuk megtartani: 

  • Az első érintett esemény, jövő hét szerdán, a Szövegíró Workshop, ezt a kiscsoportos foglalkozást könnyen meg tudjuk rendezni online.
  • Azután pénteken az előfizetőink számára tartott zártkörű Friday Fun esemény következne a sorban, elsőként egy szimpla sörözés formájában – nos, innivalót lehet neten is rendelni és otthon is meg lehet inni, szóval webcamos buli lesz, még ötletelünk, milyen vicces-hasznos aktivitásokkal, játékokkal és körkérdésekkel lehetne egy ilyen beszélgetést megfűszerezni.
  • Harmincadikán lesz az első Monday Mastermind eseményünk is, ahol freelancerek kis csoportokban intenzíven ötletelnek egymás problémáin és felvetésein, körökre osztva. Itt a kihívás az, hogy van olyan része, amiben mindenki részt vesz, és olyan, amiben kisebb csoportokat kell formálni, ehhez keresünk egy megfelelő konferenciaszoftvert.
  • Áprilisban pedig hetedikén indulna a verkli, a szokásos Tuesday Talks találkozóval, és utána jön sorban a többi három rendszeres, havi esemény…

Sok betegséget csak egyszer lehet elkapni: ha túl vagyunk rajta, immunizálódik a szervezetünk. Ez a világjárvány súlyos veszély és sok áldozatot követel, de mégiscsak enyhébb, mint számos régóta létező fertőzés. Bízunk abban, hogy ha túl leszünk rajta, az mindannyiunkat, az egész globális társadalmi rendszerünket erősíteni fogja, és egy jobb, az innovációra nyitottabb, kreatívabb, problémaérzékenyebb, bátrabb, és talán kevésbé pazarló és felelőtlen irányba terelheti a gondolkodásmódunkat is. 

Szóval próbálunk optimistán állni az új helyzethez, ugyanakkor maximálisan együttérezni azokkal, akiket súlyosan érint megélhetése, anyagi biztonságra terén. Szolidarítunk veletek és próbálunk segíteni: a FreelancerBlog eleve egy független, önellátó életforma megteremtéséről és optimalizálásáról szól, ezt az eszmét pedig minden körülmények között magunkénak fogjuk tudni, akkor is, ha teljesen megváltozik a játéktér, és akár teljesen más szakértelmek és módszerek kerülnek előtérbe, mint eddig.